Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας – Που θα «χτυπήσει»






Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο παγετός θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους στα πελάγη.

Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας θα είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν την Ελλάδα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρές στην Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική και Κεντρική Στερεά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.