Σελίδες

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου


















Η τελετή εγκαινίων του νέου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, υπό τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τους μικρούς μαθητές τους ευχήθηκε να έχουν μια δημιουργική πορεία “συνδυάζοντας τη σοφία των γραμμάτων και του Θεού ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες”, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2008 και έπειτα από καθυστέρηση ετών, οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου το 2015 με πλέον υπεύθυνη του έργου την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο ολοκληρώθηκε μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ και έχει ήδη αποδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές της Τοπικής Κοινότητας Ηρακλείου.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης τόνισε κατά την ομιλία του “Αποδεικνύουμε έμπρακτα σήμερα, ότι η αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης και τα νέα έργα σχολικής στέγης είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας.
Σίγουρα διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, αποτρεπτική για μεγάλα έργα και νέες υποδομές, ο Δήμος Λαγκαδά όμως επιμένει και επενδύει – ακόμη και σ΄αυτό το περιβάλλον - στην εκπαίδευση και συνεπώς στους μαθητές μας, στους αυριανούς πολίτες.
Στόχος μας, να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας περισσότερες νέες, σύγχρονες δομές για κάθε εκπαιδευτική ανάγκη των παιδιών μας”.
Το νέο Δημοτικό Σχολείο είναι το 6ο κατά σειρά σχολείο που ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται επί δημαρχίας Γιάννης Καραγιάννη. Έχουν προηγηθεί τα Νηπιαγωγεία Λαγυνών, το Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά και το Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την καλή συνεργασία ενώ του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη συνδρομή του στην ολοκλήρωση του έργου.
Επόμενοι στόχοι της Διοίκησης στον τομέα της σχολικής στέγης, η κατασκευή του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά ένα έργο που θα σημάνει αυτόματα την αναβάθμιση και του 1ου Γυμνασίου με το οποίο αυτή τη στιγμή συστεγάζονται. Έχουν επίσης προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στα Λαγυνά, ενώ έχει εγκριθεί η ίδρυση του Ειδικού Σχολείου στο Λοφίσκο, η λειτουργία του οποίου θα δώσει ανάσα στις οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες που ταλαιπωρούνται με τις μετακινήσεις τους στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την ομιλία του μίλησε για τον σχεδιασμό σχολικής στέγης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη από την Περιφέρεια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ενώ αναφέρθηκε και στα σχολικά κτίρια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αποδοθεί στην Κεντρική Μακεδονία.  Τόνισε επίσης, τη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δημοτικής Αρχής και Τεχνικών Υπηρεσιών για την άρση των όποιων καθυστερήσεων και εμποδίων και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση έργων που είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες.
Την ολοκλήρωση του Δημοτικού Σχολείου χαιρέτισε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στελέχωση των σχολείων με επαρκές διδακτικό προσωπικό.
Τέλος, ξεχωριστή στιγμή στην τελετή αποτέλεσε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, μέσω του σημαιοφόρου του σχολείου Κοασίδη Παναγιώτη, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.