Σελίδες

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

«ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ»




Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να προστατευθούν οι αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τις επιδρομές αγριόχοιρων ζητά ο Θ. Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τα περιστατικά των επιδρομών αγριόχοιρων να συνεχίζονται ασταμάτητα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο πλευρό των αγροτών, αφουγκραζόμενος την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό τους.

Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται τόσοι αυτοί, όσο και οι παραγωγοί, τα περιστατικά αύξησης των αγριόχοιρων, σε συνδυασμό με την διαρκή αναπαραγωγή τους, δυσχεραίνουν τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

Οι ζημιές που προκαλούνται από τις επιδρομές των ζώων είναι τεράστιες, το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο και η απόγνωση του αγροτικού κόσμου επιδεινώνεται διαρκώς.

Ως εκ τούτου, με την ερώτησή του, ο κ. Καράογλου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, πέραν των αποζημιώσεων που καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ, ώστε να ανακουφίσει τους παραγωγούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.