Σελίδες

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ




Στις εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Η Αγορά Ενέργειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στη Θέρμη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, του οποίου την έναρξη κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, φορείς και επιχειρήσεις της αγοράς ενέργειας παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους σε θέματα δικτύων και μεταφορών, διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου αλλά και στη νέα τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου.
Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η παρουσίαση των οικονομικών και νομικών θεμάτων που αφορούν στην επέκταση και τη χρήση του φυσικού αερίου και η ανάλυση τεχνικών ζητημάτων που μπορούν να αναπτύξουν περεταίρω τη διείσδυση του στην καθημερινότητα και την αγορά.
Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, συζητήθηκαν μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού, των εκπροσώπων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) και των Δημάρχων, το χρονοδιάγραμμα και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την επέκταση του φυσικού αερίου στις νέες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου, επεσήμανε την ανάγκη ενθάρρυνσης από την πολιτεία των ενεργειακών επενδύσεων,  ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στην επέκταση και τη χρήση του φυσικού αερίου:
“Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του, αναγνωρίζονται πλέον σε παγκόσμια κλίμακα: Η χρήση του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) έχει εξαιρετική απόδοση σε κάθε τομέα που χρησιμοποιείται, βιομηχανικό, εμπορικό, στον τομέα των μεταφορών, προσφέροντας παράλληλα ασφάλεια στον ενεργειακό ανεφοδιασμό.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο Δήμος Λαγκαδά είναι ο πρώτος που έχει σχεδιαστεί να τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, αρχικά με την κατασκευή δικτύου διανομής 6 χλμ. και στη συνέχεια, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ προτίθεται να συνεχίσει τις επενδύσεις στην περιοχή με την κατασκευή άλλων 10 χλμ.
Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη αναγνωρίσει την ενέργεια ως την επένδυση της ανάπτυξης και του μέλλοντος. Είναι ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος γι΄αυτές τις επενδύσεις. Η πολιτεία πρέπει να παρέχει κάθε δυνατή νομική διευκόλυνση για την υλοποίησή τους”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.