Σελίδες

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΔΟΥΣ



Ένα σοβαρό τροχαίο σήμερα το πρωί μέσα στην πόλη του Λαγκαδά, επιβεβαίωσε δυστυχώς την αναγκαιότητα και το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Λαγκαδά για την απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από τις επαρχιακές και δημοτικές οδούς του Δήμου μας.

Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά με συνεχή αλληλογραφία ήδη από το 2014, μεταξύ της οποίας και κοινή επιστολή των Δημάρχων Λαγκαδά και Βόλβης που εστάλη τον Οκτώβριο του 2015 προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ. 40.485/30-05-2015), ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των Δημοτών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας. Ακολούθησαν όλο το 2016 και μέχρι πρόσφατα σειρά εγγράφων προς όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς μέχρι σήμερα το αίτημα του Δήμου Λαγκαδά να εισακουσθεί από τους αρμόδιους.

Όπως είναι γνωστό από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Ανάληψης τον Νοέμβριο του 2011, παρατηρείται σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στις παρακείμενες παράπλευρες και κάθετες οδούς του Δήμου Λαγκαδά. Η διέλευση φορτηγών οχημάτων από κατοικημένες περιοχές απειλεί σε καθημερινή βάση την ασφάλεια των συνδημοτών μας.

Ο Δήμος Λαγκαδά ζητά για ακόμη μια φορά την ενίσχυση της αστυνόμευσης των μεγάλων και βαρέων οχημάτων στα παραπάνω σημεία και την εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο (Ν.4388/2016), καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και επείγον για τη διασφάλιση και την προστασία των συνδημοτών μας.

www.lagadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.