Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ακατάλληλο λόγω ραδιενέργειας το νερό στην Μικροκώμη του δήμου Βόλβης (video)




Ακατάλληλο για κατανάλωση από τους κατοίκους λόγω υπερβάσεων των τιμών ραδιενέργειας κρίθηκε στον οικισμό Μικροκώμη του δήμου Βόλβης.

Όπως αποκαλύπτει το ATLAS TV, σε  ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας κάνει λόγο για περιεκτικότητα ισοτόπων ουρανίου. Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής με την έκδοση απαγόρευσης κατανάλωσης του νερού. Οι κάτοικοι αναγκάζονται είτε να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά είτε να πηγαίνουν σε διπλανά χωριά για να προμηθεύονται ποσότητες ύδατος.

Ειδκότερα σε ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης με τίτλο «Απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στον οικισμό της Μικροκώμης, Δημοτικής Ενότητας Εγνατίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που ελήφθησαν από τον οικισμό της Μικροκώμης της ΔΕ Εγνατίας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την Προστασία του Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης.
Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ήτοι πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής ή άλλες οικιακές χρήσεις.
Μέχρι πλήρους αποκατάστασης θα ισχύει ο περιορισμός στη χρήση του».

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATLAS TV με τον Σάκη Μόσχη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.