Σελίδες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ












Μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς από όλο τον Δήμο Λαγκαδά και πεζοπόρο τμήμα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ασσήρου, παρήλασαν στην έδρα του Δήμου μας, τον Λαγκαδά, τιμώντας την ιστορική επέτειο του “OXI”.

Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία για τη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και ακολούθησε η Επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας για τα ιστορικά γεγονότα του Έπους του 1940, εκφώνησε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά κα. Μαρία Σαρίκα-Ζυκούλη.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στα κοιμητήρια του Λαγκαδά και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων της πόλης.

Η καθιερωμένη παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών τμημάτων από τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του Δήμου Λαγκαδά, των Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Φορέων και πεζοπόρου τμήματος του Ελληνικού Στρατού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαγκαδά «ΟΡΦΕΑΣ». 

Αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.