Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ειδική συνεδρίαση για το θέμα της ΔΕΥΑΛ ζητούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης







Δελτίο τύπου εξέδωσε η παράταξη ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ με το οποίο ενημερώνει για το κοινό αίτημα που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Λαγκαδά για το επίμαχο θέμα της ΔΕΥΑΛ.
Αναφέρονται τα εξής:

Η δημοτική παράταξη ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΑΡΧΗ σας ενημερώνει για το κοινό αίτημα που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Λαγκαδά προς την
πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου.
 
Με το αίτημα τους δεκαπέντε (15) δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν ειδική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την κατάσταση της ΔΕΥΑΛ. Οι αιτούντες επικαλούνται το άρθρο 3 παραγρ. 3δ του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Στην επιστολή αναφέρεται ότι:
«Μετά τα όσα κατά καιρούς ακούστηκαν την τελευταία τριετία περί της οικονομικής και διοικητικής κατάστασης της ΔΕΥΑΛ θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να ορίσετε ειδική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παραγρ. 3δ του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού μας συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την κατάσταση της ΔΕΥΑΛ που θα αφορά:
1. Την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης σήμερα, μετά τα όσα κοινοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν πρόσφατα, για ταμειακό έλλειμμα στην χρήση 2015 - 2016 από τον πρόεδρο της κ. Τζαγγάνα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 5/2/2018.
2. Την κατάσταση της επιχείρησης από το διάστημα από το 2004 έως το 2018.
3. Θέλουμε να έχουμε ενημέρωση και αντίγραφα των διαχειριστικών ελέγχων που έγιναν από ορκωτούς λογιστές και οικονομικούς επιθεωρητές.
4. Ζητούμε να μας δοθούν αντίγραφα της αλληλογραφίας του Προέδρου κ. Τζαγγάνα με τις ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές για τα θέματα της επιχείρησης.
5.Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΛ και τι νέες συμβάσεις που έγιναν την τελευταία πενταετία.
6. Ζητούμε να ενημερωθούμε ποιο είναι το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης και ποιο το έκτακτο και ποιο είναι το χρέος της επιχείρησης προς τους εργαζομένους.
7. Ποιες και πόσες υποθέσεις αφορούν δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων της ΔΕΥΑΛ και ποιες από αυτές έχουν εκδικαστεί;

Επειδή θεωρούμε ότι η υπόθεση της διαχείρισης οποιασδήποτε Δημοτικής επιχείρησης και εν προκειμένω της ΔΕΥΑΛ είναι θέμα που αφορά τον δήμο και όλους τους δημότες μας, παρακαλούμε να προχωρήσετε στον ορισμό της ειδικής συνεδρίας ώστε να ενημερωθεί ο λαός του δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.