Σελίδες

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΑΚΚΕΛ & ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ , ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ







Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τις κατασχέσεις των Αγροτικών επιδομάτων , το ελληνικό κράτος και η αναλγησία του έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους από τις συνεχείς κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών . 

Παράλληλα σε όσες επιδοτήσεις δεν κατασχέθηκαν η απόδοση των χρημάτων ήταν μειωμένη κατά 10 % .

Κουτσουρεμένες κατά 10% ήταν οι επιδοτήσεις των αγροτών που… γλίτωσαν την κατάσχεση. Αν και προς έκπληξη όλων η προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης καταβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, χιλιάδες δικαιούχοι δεν πρόλαβαν καν να δουν το… χρώμα του χρήματος, καθώς τα ποσά που τους είχαν πιστωθεί κατασχέθηκαν για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ), οφειλές προς δήμους (πληρωμές βοσκοτόπων κ.ά.) και ΤΟΕΒ, αλλά και για εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Σημειώνεται ότι εκτός πληρωμών έμεινε περίπου το 10% των δικαιούχων, εκ των οποίων οι περισσότεροι (51.459 γεωργοί) έπρεπε να λάβουν ποσό μικρότερο των 250 ευρώ. «Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση», αναφέρει ο οργανισμός. 

Παράλληλα, για την εξόφληση του ∆εκεµβρίου μετατίθενται και όσοι είχαν ζήτημα µε τον έλεγχο του κριτηρίου του ενεργού γεωργού (2.072 αγρότες), καθώς και όσοι χρωστούν συµπληρωµατικά έγγραφα για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων (2.357 άτοµα). 



Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουν κατατεθεί περίπου 65.000 μεταβιβάσεις δικαιωμάτων.




Το ΑΚΚΕΛ Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος μέσω του προέδρου 
κ. Βάκη Τσιομπανίδη κάνει μια προσπάθεια να περισώσει την κατάσταση των κατασχεθέντων επιδοτήσεων με κατάθεση φακέλου που δείχνει το ακατάσχετο των επιδοτήσεων των λογαριασμών με αίτημα να ξεμπλοκαριστούν άμεσα οι δεσμευμένες επιδοτήσεις .




Αντιδράσεις από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και του προέδρου του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη με ανακοίνωση 

" Οι Αγρότες οι κτηνοτρόφοι και όλος ο κλάδος βάλετε κατά βάση από τη ρατσιστική και συνάμα εγκληματική κατάσχεση λογαριασμών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα. Εμείς στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και είμαστε ενάντια στις κατασχέσεις" 




Εχθές ο κ. Κρανιδιώτης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των εορτασμών για τον 
Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωση της πόλης έκανε βόλτα στο κέντρο και επισκεύθηκε το θωρηκτό Αβέρωφ και τη ΔΕΘ . Μάλιστα στο Αβέρωφ δεν ανέβηκε επάνω καθώς η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη και παρόλο που μπορούσε να ανέβει αλλιώς προτίμησε να είναι στην ουρά και να έχει συνομιλία με τον κόσμο . 




Αντιδράσεις από την πανελλήνια ένωση Κτηνοτρόφων & την ΠΕΝΑ 

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις κατασχέσεις απέστειλε στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Οι κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πληρωμή, επισημαίνοντας ότι «τόσο η παρακράτηση των επιδοτήσεων που αγγίζει σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και το 10% όσο και οι παράνομες κατασχέσεις που έγιναν στους δικαιούχους καθιστούν για ακόμα μια φορά τους αρμόδιους φορείς ανίκανους να χειριστούν τις καταστάσεις». 

Ζητούν δε από τον κ. Αποστόλου να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να ακυρώσει κάθε μορφή κατάσχεσης και κάθε παράνομη παρακράτηση, υπογραμμίζοντας ότι «οι κτηνοτρόφοι είναι ήδη στα όρια της χρεοκοπίας και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, θα βγούμε στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά μας». 





ΠΕΝΑ : Να επιστραφούν τα χρήματα στους Αγρότες 

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες τα ευρωπαϊκά χρήματα που τους παρακρατήθηκαν παράνομα ζητά και η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). 

Σε σχετική επιστολή που εστάλη, η ΠΕΝΑ ζητά την άμεση συμμόρφωση των εθνικών κανονισμών με τους κοινοτικούς και τη θέσπιση του ακατάσχετου των επιδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.