Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ




Δραματική η κατάσταση στην Ειδομένη Χωρίς την Ελλάδα νέα συμφωνία σήμερα στο Βελιγράδι στη δεύτερη σύνοδο των αρχηγών Αστυνομίας των Σκοπίων, Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας και Αυστρίας. 

Αποφάσισαν ακόμη αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων για να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων Στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα κατεβάζουν τα Σκόπια. 

Επίδειξη ισχύος με στρατιωτικά ελικόπτερα που περιπολούν πάνω από τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. O Σκοπιανός ΥΠΕΞ υπεραμύνθηκε την εκτεταμένη χρήση χημικών χθες προς τους πρόσφυγες. 

Προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες εντάσεις στα Βαλκάνια μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις. Δραματική η κατάσταση στην Ειδομένη. 

10.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες. Κλειστά παραμένουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Να αυτοπυρποληθεί αποπειράθηκε μία πρόσφυγας περίπου 30 ετών. Κατά πληροφορίες η γυναίκα χωρίστηκε από τα παιδιά της όταν άνοιξαν για λίγο τα σύνορα τις προηγούμενες μέρες και εκείνα πέρασαν στα Σκόπια, ενώ η ίδια εγκλωβίστηκε στην Ειδομένη. Μεταφέρθηκε λιπόθυμη. 

Δεν εκδίδουν από σήμερα και για 48 ώρες εισιτήρια για πρόσφυγες και μετανάστες οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία που συνδέουν την Μυτιλήνη και τη Χίο με τον Πειραιά. Το πρωί της Πέμπτης η συνάντηση Τσίπρα Τουσκ στο Μαξίμου στο πλαίσιο προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας, για το προσφυγικό. 

Μήνυμα στήριξης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τη συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας Η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα τις δύσκολες αυτές ώρες αποτελεί τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας,όπως και η επιστροφή στην πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν, είπε Πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα κ να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν, υπογράμμισε η Α.Μέρκελ και προειδοποίησε ότι η προσφυγική κρίση απειλεί σοβαρά το ευρώ 

Η Αυστρία και η Ελλάδα είναι εταίροι και όχι αντίπαλοι και πρέπει να συνεννοηθούν για την εξεύρεση από κοινού μίας ευρωπαϊκής λύσης ,διαμήνυσε ο Ν.Κοτζιάς στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση. Να συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη στην κατανομή των προσφύγων θα προτείνει στην σύνοδο της Δευτέρας ο Αλ. Τσίπρας, όπως δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση. Προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί κοινή ευρωπαϊκή λύση, θα τεθεί σε κίνδυνο το κοινό μέλλον όλων των χωρών της Ευρώπης. Στο τραπέζι ακόμη και το βέτο. 

Οι απειλές για βέτο δεν ωφελούν, συμβάλλουν στην απομόνωση της χώρας, τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης Έχει καθυστερήσει να χρησιμοποιήσει το βέτο είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος. Έχει κάνει μεγάλα λάθη ο Τσίπρας στο προσφυγικό είπε ο Β.Λεβέντης «Γύρισε ο γάιδαρος και είπε τον πετεινό κεφάλα», απάντησε η Φ. Γεννηματά στις αναφορές Τσίπρα, ότι το ΠΑΣΟΚ «πηγαίνει αγκαζέ με τη Δεξιά» 9 Μαρτίου αρχίζει ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, μεταξύ των εκπροσώπων του καθεστώτος της Δαμασκού και της συριακής αντιπολίτευσης Το κλείσιμο των τουρκο-συριακών συνόρων, προκειμένου να αποκοπούν οι οδοί «ανεφοδιασμού των τρομοκρατών, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία απευθύνουν με ανακοίνωσή τους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες-μέλη της Ιεράς Συνόδου. Εικόνες απελπισίας κατέγραψε το ΡΘ Από χθες κλειστά τα σύνορα. Υπάρχουν εκτιμήσεις ακόμη και για 10.000 εγκλωβισμένους. Σύσκεψη στις 7 στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Καμπανάκι από ΟΗΕ- 

Στην έκθεση της η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ αναφέρει τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, καταλύματα και νερό και προειδοποιεί για τον κίνδυνο έκρηξης της βίας από τις ολοένα αυξανόμενες εντάσεις. Καταγγέλλει τη συσσώρευση 24.000 προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και την απουσία συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων και την επιβολή νέων συνοριακών περιορισμών που αντιβαίνουν στο νόμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, 131.724 άνθρωποι πέρασαν το πρώτο δίμηνο του έτους 2016 από τη Μεσόγειο, ξεπερνώντας ήδη τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Όπως επισημαίνεται, η επίλυση του προσφυγικού στην Ευρώπη και η αποτροπή μιας νέας κρίσης στην Ελλάδα, προϋποθέτει ξεκάθαρες δράσεις, μεταξύ αυτών καλύτερο συντονισμό και ενίσχυση των ελληνικών αρχών. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση μόνη της, είναι λοιπόν απολύτως ζωτικής σημασίας να εφαρμοστούν όλα όσα συμφωνήθηκαν το 2015 για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, καταλήγει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.