Σελίδες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

"Θα γίνουμε μαύρο κουτί μεταναστών"



Την προειδοποίηση πως η χώρα μας "διατρέχει κίνδυνο να γίνει μαύρη τρύπα για τους μετανάστες εάν δε μειωθούν οι ροές" διατυπώνει ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους Financial Times. 

Συμπληρώνει πως "η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ, όλες πήραν την απόφαση να φιλτράρουν ανθρώπους με βάση την εθνικότητα μη δεχόμενες για παράδειγμα αυτούς από τη Β. Αφρική και το Ιράν. Αυτό δεν είναι σωστό". 

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τα σχέδια της Κομισιόν σχετικά με τη Frontex. "Η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της, ωστόσο (οι άλλες χώρες της ΕΕ) δε μας λένε τι περιμένουν από εμάς. Πρέπει να διασώσουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους (στη θάλασσα ερχόμενοι από την Τουρκία). Εάν θέλουν να προχωρήσουμε σε επαναπροωθήσεις, πρέπει να μας το πουν", τόνισε ο κ. Τσίπρας 

Απορρίπτει την κριτική από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα καθυστέρησε να προετοιμαστεί τα hot spots. "Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας. Είναι σημαντικό να μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους με ανθρωπιά".


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.