Σελίδες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Με τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις εορτάστηκαν η 27η και 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Λαγκαδά, ημέρες ιστορικής μνήμης για τον τόπο μας και όλη την χώρα.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, διπλής εορτής για την πόλη του Λαγκαδά στην μνήμη του συμπολιούχου Αγίου Νέστορος και της επετείου απελευθέρωσης του Λαγκαδά, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακού, Τριπόλεως κ.κ. Θεοφυλάκτου, Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεοδώρου, Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ, Τρικκής και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο και επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακού και συλλειτουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη.

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά.

Ακολούθησε η παρέλαση της μαθητικής νεολαίας με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από σχολικές μονάδες Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Φιλαρμονικών του Δήμου μας.

Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσώπησαν τον Δήμο Λαγκαδά στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Για δεύτερη χρονιά φέτος με απόφαση της Διοίκησης, στους χώρους των παρελάσεων δεν υπήρχαν εξέδρες επισήμων, ενώ δεν ακολούθησε και η καθιερωμένη δεξίωση στα δημοτικά καταστήματα.

“Σημαντικοί σταθμοί ιστορίας, ημέρες ιστορικής μνήμης και συγκίνησης η 27η και 28η Οκτωβρίου για τον Δήμο Λαγκαδά και για όλη την χώρα. Η νεολαία μας, μαθητές και μαθήτριες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά, παρέλασαν υπερήφανα τιμώντας τους ήρωες προγόνους μας. Αυτή την ημέρα μεγάλης γιορτής θελήσαμε για δεύτερη χρονιά φέτος να μοιραστούμε δίπλα στους συνδημότες μας. Μακριά από εξέδρες χειροκροτήσαμε όλοι μαζί την ελπιδοφόρα νέα γενιά του τόπου μας, δίνοντας μήνυμα ομοψυχίας απέναντι στον δύσκολο αγώνα της καθημερινότητας και στα κοινά προβλήματα που μας ενώνουν”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.