Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ WORLD PARTY ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ( VIDEO )



Κατασυγκίνησε το World Party με την επίσκεψη στον Πόντο και την Παναγία Σουμελά (βίντεο)

Ένα διαφορετικό και άκρως συγκινητικό ταξίδι, κυρίως για τους πρόσφυγες του Πόντου, επιφύλασσε η χθεσινή εκπομπή «World Party» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, με παρουσιαστές τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη.
Έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να αφιερώσουν μια εκπομπή στην αλησμόνητη πατρίδα του Πόντου και την Παναγία των Ποντίων, την Παναγία Σουμελά, προκειμένου ο Σ. Τανιμανίδης να εντοπίσει το χωριό από το οποίο κατάγονταν οι πρόγονοί του.Τους παρουσιαστές συνόδευσε ως ειδήμων του Πόντου ο πατέρας του Σάκη, Στέφανος Τανιμανίδης.
Το ταξίδι ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη και μετά την περιπλάνηση της ομάδας στις αγορές και τα μνημεία της Πόλης, όλο το επιτελείο της εκπομπής αναχωρεί για τον Πόντο. Με πρώτη στάση την Τραπεζούντα, τους συντελεστές κατακλύζουν πρωτόγνωρα συναισθήματα.
«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθω στην Τραπεζούντα και θα δω ανθρώπους να χορεύουν ποντιακά με όλα τους το είναι» ανέφερε ο Σ. Τανιμανίδης κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Έπειτα περιηγούνται στα κοντινά χωριά, προσπαθώντας να διερευνήσουν τα συναισθήματα των ντόπιων για την Ελλάδα και να καταγράψουν τα ήθη και τα έθιμά τους. Στο σημείο αυτό συγκλονίζονται γιατί μιλάνε στον κόσμο ποντιακά και αυτοί τους απαντούν στην ίδια διάλεκτο.

Στην Παναγία Σουμελά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Το καλύτερο το αφήνουν για το τέλος: επισκέπτονται την Παναγία Σουμελά, το καμάρι του ποντιακού ελληνισμού. Τα γυρίσματα της εκπομπής συνέπεσαν με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, 19 Μαΐου, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα. Το ταξίδι τελειώνει με τον Σάκη Τανιμανίδη να βρίσκει τελικά το σπίτι του προπάππου του.    





http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.