Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ



Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο Ιωάννη Βασιλειάδη, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαγκαδά στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Αντικείμενο της συζήτησης στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αστέριος Κομμάτας και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά Δημήτρης Λουκοβίτης, ήταν η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη του Λαγκαδά.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό, κοινό αίτημα τόσο του Δήμου όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο παραμένει επίκαιρο λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν για την καταστολή των πυρκαγιών, την προληπτική πυροπροστασία και την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Το ζήτημα είχε κινηθεί για πρώτη φορά το 2010 με εισήγηση του κ. Καραγιάννη για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη, την οποία και ακολούθησε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου Λαγκαδά.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επικαιροποίηση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού με αυξημένες αρμοδιότητες στον Δήμο Λαγκαδά.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν λειτουργικά ζητήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, αλλά και ο προγραμματισμός ενεργειών αντιπυρικής προστασίας ενόψει της θερινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.