Σελίδες

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . Δ.Τ.




Την Τετάρτη 18-3-2015 κλιμάκιο του «ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ-ΛΑΓΚΑΔΑ» επισκέφθηκε την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλονίκης, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και είχε συνάντηση με τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, που έχουν επιφορτισθεί με την ευθύνη του διαχειριστικού ελέγχου του Δήμου Λαγκαδά και των Δημοτικών επιχειρήσεων του. Στην ενημέρωση, που μας έγινε, πληροφορηθήκαμε ότι οι έλεγχοι δεν ξεκίνησαν ακόμη δεδομένου ότι γίνεται ακόμη συλλογή στοιχείων και περιμένουν την Εισαγγελική εντολή για ανάθεση των ειδικών περιπτώσεων και για καταλογισμό ευθυνών.

Η έρευνα, απ’ ότι συμπεράναμε, θα κρατήσει σε βάθος χρόνου και εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία θα συλλεχθούν τα στοιχεία, από τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και την ταξινόμηση των όποιων καταγγελιών χρήζουν διερεύνησης. Βεβαίως η υπηρεσία του Υπουργείου είναι στελεχωμένη με μικρό αριθμό ελεγκτών και υπαλλήλων, δυσανάλογο με τις χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις όλων των Δήμων της Βορείου Ελλάδος. Είναι λοιπόν φανερό ότι για μια ακόμη φορά το κράτος αδυνατεί να προβεί σε άμεσους και γρήγορους ελέγχους και καταλογισμούς ευθυνών, αλλά κυρίως αδύναμο να προστατεύσει τα συμφέροντά του έναντι αυτών που δεν είχαν καλή σχέση με την νομιμότητα και το σεβασμό του δημοσίου χρήματος. Αρκεί να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη Εισαγγελική εντολή προς την Οικονομική Επιθεώρηση δόθηκε στις 10-1-2014 και ένα χρόνο μετά η κατάσταση παραμένει σχεδόν στάσιμη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Δήμο αλλά και το δημόσιο συμφέρον και κυρίως για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Λαγκαδά, θα πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για την ταχεία διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, όλων των Δημοτικών επιχειρήσεων και δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη με παρεμβάσεις και κωλυσιεργίες.

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ πιστός στις αρχές και τις δεσμεύσεις του, δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και θα φροντίζει για τη συχνή ενημέρωσή του από τα ελεγκτικά όργανα του κράτους για την πορεία των θεμάτων που μας καίνε, με την υποχρέωση να ενημερώνει τους Δημότες για την πορεία και την εξέλιξη αυτών των ελέγχων. Απαίτηση και δική μας αλλά και όλου του λαού, είναι να πέσει άπλετο φως σε όλα τα ζητήματα και να ανακτήσει ο μεν Δήμος του κύρος του, οι δε θεσμοί την αξιοπιστία τους.

Για τον Ενεργό Δημότη

Μαρκέλλα Ταυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.