Σελίδες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη [βίντεο]



Μία εβδομάδα πέρασε από την ημέρα που βρέθηκε το άψυχο κορμί του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στο βάλτο, δίπλα σε χωράφι, 800 μέτρα σε ευθεία από τη Γαλακτοκομική σχολή με τις φλέβες κομμένες και το σώμα δαγκωμένο από σκυλιά και άγρια ζώα. 
Μία εβδομάδα μετά και όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις. 
Τα συναισθήματα είναι πολλά και διαδέχονται το ένα το άλλο. Από την αγωνία για την ανεύρεση του νεαρού παιδιού, στο σοκ του θανάτου, τη θλίψη, τον πόνο, τα δάκρυα και την οργή. 
Μία εβδομάδα μετά και ακόμη κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο τι ή ποιος οδήγησε τον Βαγγέλη στο να δώσει τέλος στη ζωή του. 
Ορισμένα γεγονότα όμως τα έμαθε όλη η Ελλάδα μέσα από το επίσημο πόρισμα για τον εκφοβισμό και τα βασανιστήρια που δεχόταν ο 20χρονος.
Οι έρευνες συνεχίζονται και το κουβάρι ξετυλίγεται σταδιακά, αργά και βασανιστικά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. 
Οι αστυνομικοί έχουν πάρει πάνω από 100 καταθέσεις από τα παιδιά που σπουδάζουν στη σχολή και η «ομερτά» αρχίζει να σπάει.
Την ίδια ώρα η αστυνομία κυνηγάει παράλληλα τουλάχιστον τρία άτομα που κανιβάλισαν μέσω blog το νεκρό Γιακουμάκη ανεβάζονται χυδαία, ομοφοβικά και υβριστικά σχόλια πριν καν ταφεί ο νεκρός.
15 του Μάρτη περαστικοί βρίσκουν το άψυχο κορμί
Το νέο θρίλερ που έχει αγγίξει κάθε οικογένεια, κάθε σπίτι σε όλη τη χώρα ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 15 του Μάρτη. 
Η είδηση σκάει σαν βόμβα. «Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του, ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης».
Από εκείνη τη στιγμή όλη η Ελλάδα παγώνει, μουδιάζει, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί, ένα μεγάλο «γιατί» βρίσκεται στα στόματα όλων. 
Οι πληροφορίες για τον εκφοβισμό που δεχόταν μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ήταν ήδη γνωστές από το σχετικό πόρισμα και την έρευνα που έγινε. 
«Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε “αν θέλετε δέστε με”. Ξέρω ότι τον κλείσανε στην ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά που τους είχαν ενημερώσει», φέρεται να έχει καταθέσει συμφοιτητής του Βαγγέλη.
Την εξευτελιστική συμπεριφορά της ομάδας των κρητικών σπουδαστών επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη της εστίας. «Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν ο Βαγγέλης έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του», περιγράφει η υπεύθυνη.
Το πόρισμα διαπιστώνει ότι «έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και το φόβο που προκαλούσε η ομάδα των κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο σε συμμαθητές τους. Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά την κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της σχολής».
Στις 16 του Μάρτη η νεκροψία δείχνει ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοχειρία. Ο Γιακουμάκης έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου.
Ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στον δεξιό καρπό και προκλήθηκε από μαχαίρι πριν τον θάνατο. Με βάση αυτό το συμπέρασμα και με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αστυνομικοί καταλήγουν πλέον στο ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής ανέφερε στις αρμόδιες Αρχές, μετά τη νεκροτομία στη σορό, πως «το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».
Όσον αφορά τον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.
Την ίδια μέρα ξεκινάει το ταξίδι του Βαγγέλη για την Κρητική γη. Η σωρός του μεταφέρεται στην Κρήτη. Φτάνει εκεί στις 17 Μαρτίου και σε βαρύ κλίμα γίνεται η κηδεία. 
Πλήθος κόσμου, πόνος, ο σπαραγμός της μάνας δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. «Παιδί μου... Βαγγέλη μου... Θα έρθει σε λίγο το παιδί μου, ο άγγελός μου. Να το περιποιηθούμε όπως πρέπει», μονολογούσε η τραγική μάνα του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Την ίδια μέρα σπάνε συμφοιτητές του που μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρονται ως αυτοί που βασάνιζαν τον Βαγγέλη. 
«Εμείς μαζί βγαίναμε. Με κατηγορούν ότι τον σκότωσα εγώ στο διαδίκτυο. Με έχουν κατηγορήσει ότι τραβούσα με ιμάντα τον Βαγγέλη» είπε ο 20χρονος Αντρέας λέγοντας ότι ήταν φίλος με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Εμείς είμασταν στο σινεμά. Με παρουσιάζουν τραμπούκο αλλά δεν είμαι. Είμαι πρωτοετής και ήμουν φίλος του» είπε.
Στις 18 του μήνα η οργή ξεφεύγει αδιάκριτα κατά πάντων. Διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από τη Γαλακτοκομική σχολή σπάνε την πόρτα και εισβάλουν μέσα. 
Στις 19 Μαρτίου η μάνα του Βαγγέλη σπάει τη σιωπή της.  Η μάνα του Γιακουμάκη, δηλώνει ότι το παιδί της, δεν της είχε αναφέρει κάτι ανησυχητικό για τις επιθέσεις που δεχόταν στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
«Αυτό που ζητάω είναι να δικαιωθεί το παιδί μου. Εάν υπάρχουν ένοχοι να τιμωρηθούν και να μην κλείσει αυτή η ιστορία, να μην αποσιωπηθεί. Να μην κλείσει ο φάκελος», τονίζει η μητέρα του Βαγγέλη.
Την Παρασκευή, στις 20 Μαρτίου η αστυνομία καταφέρνει να εντοπίσει αυτούς που κανιβάλισαν διαδικτυακά τον Βαγγέλη. Πρόκειται για έναν 50χρονο από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι σεσημασμένος, ένας 25χρονος από την Αθήνα και ένας 28χρονος από την Μυτιλήνη. Οι δύο πρώτοι προσήχθησαν, ενώ ο 50χρονος πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του και έφυγε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.