Σελίδες

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά στην εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης ECOMOBILITY


Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με θέμα την οικολογική μετακίνηση στην πόλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBOLITY.

Με επίκεντρο το σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, η εκστρατεία ECOMOBOLITY υλοποιείται για δωδέκατη χρονιά φέτος, παρουσιάζοντας προτάσεις από ομάδες μαθητών για τη λύση στα προβλήματα που προκαλούν συνθήκες και συμπεριφορές που εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών.

Κοινά σημεία αναφοράς και στις δύο αξιόλογες εργασίες που παρουσιάστηκαν σήμερα από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά και του Γυμνασίου Μυγδονίας, η διευκόλυνση μετακίνησης πολιτών με κινητικά προβλήματα, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων και η χρήση μέσω μαζικής μεταφοράς με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για το περιβάλλον.
Ακολούθησαν ερωτήσεις στις ομάδες εργασίας από επιτροπή των συνεργαζόμενων με την εκστρατεία Πανεπιστημίων και Φορέων η οποία και έχει οριστεί για την αξιολόγηση των μαθητικών εργασιών, ενώ στην συνέχεια δόθηκαν έπαινοι στους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές για την συμμετοχή τους.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαγκαδά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, εκπαιδευτικός κ. Λάζαρος Πιπινίκας, χαιρέτισε την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στην εκστρατεία και μετέφερε την στήριξη της Διοίκησης σε κάθε νέα πρωτοβουλία τους για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και την διοργάνωση δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά και στις καθηγήτριές τους υπεύθυνες συντονισμού της ομάδας Σουλτάνα Σιμιτζοπούλου και Λαμπρινή Στεφανίδου, για την πρωτοβουλία συμμετοχής του σχολείου μας στην δράση και την άρτια παρουσίαση της εργασίας των παιδιών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.