Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η Μ. ΤΑΥΡΙΔΟΥ



Tο Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Μαρτίου τους οικισμούς της Δ.Ε Λαχανά επισκέφτηκε η υποψήφια Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κίνησης “ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ”. Τα χωριά Δορκάδα, Ξυλούπολη, Καρτεραί, Στεφάνια, Λευκοχώρι και Νικόπολη επισκέφτηκε η κ. Μ. Ταυρίδου και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που υπάρχου αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό όλης της περιοχής είναι η έλλειψη φροντίδας από την πολιτεία, αλλά και από τη Δημοτική Αρχή και η ανυπαρξία έργων υποδομής, που θα βοηθούσε τη ζωή των κατοίκων.

Στις συζητήσεις που έγιναν, η κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου τόνισε ότι «για μας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της περιοχής, ιδίως του ορεινού όγκου, με την αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ (κτηνοτροφία και κτηνοτροφικά προϊόντα, γεωργία, αγροτουρισμός κ.λ.π).  Για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή είναι απαραίτητη η συνεργασία των κατοίκων των χωριών με τη νέα Δημοτική Αρχή. Μια συνεργασία που θα περνάει μέσα από τον ουσιαστικό λόγο που θα να έχουν τα Τοπικά Συμβούλια και οι ίδιοι οι κάτοικοι μέσα από τις Λαϊκές τους Συνελεύσεις. Εμείς με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ” βλέπουμε ότι η περιοχή μας έχει μείνει στάσιμη εδώ και δεκαετίες από την στάση της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, αλλά και τη δική μας αδράνεια και παθητικότητα. Είναι καιρός να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε, ως τόπος και είναι το φυσικό περιβάλλον και η πλούσια παράδοση που κληρονομήσαμε.


Νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι πρέπει να βγουν στο προσκήνιο, με νέες ιδέες και ανιδιοτέλεια. Ο «ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ», που είναι μια Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, που δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις και κινείται σε όλο το Δημοκρατικό τόξο και σας καλεί να βοηθήσετε ώστε αυτή η προσπάθεια να είναι επιτυχής».

www.lagadas.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.