Σελίδες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...



Ποτίστρες - Ύδρευση 

Πολλά σχόλια και παράπονα από Κτηνοτρόφους και Γεωργούς της Επαρχίας Λαγκαδά , πάνω στο θέμα της ύδρευσης - ποτίστρες - στέρνες , στέρνες νερού , που ποτίζουν τα ζώα οι κτηνοτρόφοι. Λίγα πράγματα , έχει κάνει η σημερινή διοίκηση του Δήμου πάνω στα θέματα της Κτηνοτροφίας και αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι να κουβαλάνε νερό με τα φορτηγάκια τους από την ύδρευση του χωριού , για να ποτίσουν τα ζώα τους στους στάβλους .  Ενώ σε διπλανές πηγές , αρτεσιανό νερό φεύγει , ανεκμετάλευτο χωρίς να αξιοποιείται με κτηνοτροφικές ποτίστρες.  Πρέπει να διευθετηθεί το θέμα για να μην αναγκάζονται οι κτηνοτρόφοι να πληρώνουν την ύδρευση του χωριού τους αλλά και τα καύσιμα για τη μεταφορά . 

Μετά από συζήτηση με μέλη των Κτηνοτρόφων , αρτεσιανά νερά , σε όλους τους πρώην Δήμους ( Βερτίσκου - Σοχού - Λαχανά - Ζαγκλιβερίου - Κορώνειας ) , δεν έχει γίνει καμία βελτίωση σε κανέναν τομέα. Και όχι μόνο στις νέες πηγές , αλλά και στις παλιές ποτίστρες δεν έχει γίνει καμιά βελτίωση . Με αποτέλεσμα της πολυκαιρίας των παλιών τσιμέντων στις ποτίστρες να έχουμε ραγίσματα και το νερό να φεύγει ανεξέλεγκτα εκτός ποτίστρας.  



Αγροτική Οδοποιία



Μετά από συζητήσεις , με γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιφέρειας Λαγκαδά , πολλά παράπονα ακούγονται για τους αγροτικούς δρόμους , για την διέλευση οχημάτων για όργωμα χωραφιών , & θέρισμα και εργασιών που χρειάζονται σωστό αγροτικό δρόμο. Δεν έχουν επισκευασθεί ( δηλαδή να πάει μηχάνημα γκρεϊντερ για να ισιάξει τους δρόμους ) Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν δρόμους ευέλικτους στην προσέλευση των οχημάτων , είτε για την μεταφορά των ίδιων είτε για τη μεταφορά των ζωοτροφών τους είτε για την μεταφορά των προϊόντων τους ( γάλα ή σφαγείο ) αναγκάζονται με προσωπικά τους έξοδα ,  να διευθετήσουν το δρόμο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους . Η οποία εργασία θα έπρεπε να γίνει από τον Δήμο . 

Στις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε και βίντεο όπου θα δείτε τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Εάν κάποιος θέλει να μας δείξει συγκεκριμένα προβλήματα που δεν τα γνωρίζουμε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο www.shopofthecity.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.