Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μ. Γεράνης: «Τα έργα διαχείρισης σκουπιδιών θα γίνουν όλα»

Η επικαιροποίηση και αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού δε σημαίνει υπαναχώρηση, λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.
Αποφασισμένος να ολοκληρώσει όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση τωνσκουπιδιών, δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Γεράνης. Ο κ. Γεράνης τονίζει ότι «συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο της πλήρους ολοκλήρωσης όλων των έργων που έχουν δρομολογηθεί είτε βρίσκονται  στο στάδιο της μελέτης είτε της δημοπράτησης».
«Είμαστε ανυποχώρητοι στην απόφαση για πλήρη ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν δρομολογηθεί», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΟΤΑΝΘ και επισημαίνει ότι η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου (σ.σ. για αναθεώρηση και επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων) «δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και εκφράζει την απόλυτα σαφή διάθεση τόσο του προέδρου όσο και των άλλων μελών της διοίκησης για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού καθώς και την ταχύτατη υλοποίηση όλων των έργων που προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου που αποτελεί τμήμα του ισχύοντος ΠΕΣΔΑ».
Απαντώντας και στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «υπαναχώρησης» της διοίκησης του Συνδέσμου, έπειτα από τις κινητοποιήσεις σε Λαγκαδά και Θέρμη εναντίον των εργοστασίων ενεργειακής αξιοποίησης, ο κ. Γεράνης τονίζει πως «η πρόθεση είτε για επικαιροποίηση ή ακόμη και αναθεώρηση αυτού του προγράμματος με βάση το νέο εθνικό σχεδιασμό που ετοιμάζεται από το ΥΠΕΚΑ, που θα είναι έτοιμος σε δυο περίπου μήνες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχώρηση ή πολύ περισσότερο ματαίωση των έργων αυτών».
«Στόχος μας είναι η τάχιστη ενεργοποίηση και προώθηση όλων των έργων που προβλέπονται από τον ΠΕΣΔΑ. Έργα που σχεδιάστηκαν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ψάχνουμε να βρούμε τι θα κάνουμε τα σκουπίδια που παράγουμε , τα οποία και κανένας δεν θα μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί του! Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι στον Σύνδεσμο ΟΤΑ και οι προθέσεις μας έχουν ξεκαθαριστεί τόσο μέσα από τις δηλώσεις του προέδρου Μιχάλη Γεράνη όσο και μέσα από τον δημόσιο και ανοιχτό διάλογο με πολίτες και αυτοδιοικητικούς φορείς με πιο πρόσφατη την ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο δήμο Λαγκαδά παρουσία και συλλόγων  του Δήμου», καταλήγει ο κ. Γεράνης.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.