Σελίδες

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Άσκηση με πυροβολισμούς, τραυματίες και πανικόβλητους πολίτες στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Άσκηση - σεμινάριο αντιμετώπισης μαζικής καταστροφής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Μονή Λαζαριστών στη δυτική Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή Αστυνομίας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής , Τροχαίας, Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών.


Το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση ένοπλης επίθεσης στο γεμάτο θέατρο της Μονής Λαζαριστών με ταυτόχρονο αντιπερισπασμό σε παρακείμενη καφετέρια.


Σε πρώτη φάση έγινε επίθεση πυροβολισμούς στο καφέ όπου υπήρχαν τρεις τραυματίες και λίγο μετά ένοπλος ληστής εισέβαλε  εντός του θεάτρου.


 




Ακούγονται πυροβολισμοί, επικρατεί πανικός, άνθρωποι τρέχουν αιμοφυρτοι να βγουν από το θέατρο. 



 


Οι αρχές σπεύδουν άμεσα. Στηνουν πρόχειρες σκηνές στο προαύλιο για το διαχωρισμό των τραυματιών σε σοβαρά και μη, οι πολυτραυματιες μεταφέρθηκαν άμεσα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία βοηθούσε στον εντοπισμό τραυματιών μέσα στο χώρο.


 




 

Σύμφωνα με το σενάριο υπάρχουν 70 τραυματίες, 30 σοβαρά και ανάμεσα τους νεκροί.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδριου Χειρουργικών Λοιμώξεων και 8oυ Πανελλήνιου Συνέδριου Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής με θέμα: «Τραύμα - Λοίμωξη - Σήψη». 


Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη η άσκηση γίνεται ώστε να μετρηθεί η αντίδραση των εμπλεκομένων φορέων σε ένα πραγματικό συμβάν.

Ο Απόστολος Καμπαρουδης.  διευθυντής της Ε' Χειρουργικής του Ιπποκράτειου νοσκομείου ανέφερε πως σε ενδεχόμενο ενός τέτοιου συμβάντος το νοσοκομείο που εφημερεύει αφήνει τα πιο ελαφρά περιστατικά για να υποδεχτεί τους τραυματίες της επίθεσης ενώ ταυτόχρονα κινητοποιουνται και τα άλλα νοσοκομεία. Όπως είπε υπάρχει εμπειρία αλλά από γεγονότα μικρότερης κλίμακας.
www.rthess.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.