Σελίδες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Κάτοικοι Ν. Βρασνών: Θα παραμείνουμε στα μπλόκα - Δεν θέλουμε τους μετανάστες - Φιλοξενούμε ήδη 2.000 άτομα







Τρεισήμισι ώρες διήρκησε η ένταση χθες το βράδυ στα Νέα Βρασνά, κατά τη διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής για την άφιξη περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών.

Οι κάτοικοι έστησαν δύο μπλόκα στον κόμβο της Παραλίας Βρασνών και των Νέων Βρασνών, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας προκειμένου να μην επιτρέψουν τα περίπου 15 λεωφορεία να φτάσουν στην περιοχή.
Τα μεσάνυχτα έφτασαν τρεις κλούβες των ΜΑΤ.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου είπε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή έμειναν στα τουριστικά καταλύματα περίπου 250 άτομα την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως είπε υπήρξαν προβλήματα με μειώσεις τιμών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία αλλά και ακυρώσεις κρατήσεων.

«Είχαμε προειδοποιήσει για το προβλήματα στα Βρασνά, που είναι τουριστική περιοχή και δεν μας άκουσαν», κατήγγειλε ο κ. Λιάμας ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Για την έλευση των 400 μεταναστών το μάθαμε χθες από τα κανάλια», είπε ο δήμαρχος.

Επίσης τόνισε στον δήμο Βόλβης φιλοξενούνται συνολικά 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.  1.000 στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, 750 στη δομή στο Βαγιοχώρι και 250 σε καταλύματα στα Νέα Βρασνά και την Παραλία Βρασνών.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας του δήμου Βόλβης Λάκης Ιορδανίδης, ο όποιος  ήταν χθες το βράδυ στα μπλόκα μίλησε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς.

«Σημειώθηκαν επεισόδια, έγινε κλεφτοπόλεμος με τους κατοίκους τα λεωφορεία και τα ΜΑΤ. Η ένταση ήταν πολύπλευρη και διήρκησε από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3:30 τα ξημερώματα» είπε ο κ. Ιορδανίδης.

Πρόσθεσε ότι οι ξενοδόχοι «άλλαξαν απόφαση και αρνήθηκαν να δεχτούν της οικογένειες των μεταναστών γιατί ήταν έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων και δεν είχαν επιλογή».

«Όλοι κλείνονται στα σπίτια τους το βράδυ. Τα παιδάκια δε μπορούν να παίξουν στις παιδικές χαρές. Μας είπαν ψέματα ότι θα έρθουνε πρόσφυγες από τη Συρία. Αυτοί σφάζονται μεταξύ τους. Δεν τους θέλουμε», τόνισε ο Τοπικός Σύμβουλος των Βρασνών Δημήτρης Βαλαβάνης περιγράφοντας την καθημερινότητα των κατοίκων.

«Θέλανε με τα ΜΑΤ να διώξουν τους Έλληνες για να βάλουν τους Ταλιμπάν μέσα στα σπίτια μας», είπε ο κ. Βαλαβάνης αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια και προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να έχουν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα φιλοξενηθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τους.

Να σημειωθεί ότι περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες, που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στα καταλύματα των Νέων Βρασνών είναι ως επί των πλείστον οικογένειες, που έχουν αιτηθεί άσυλο και έφτασαν στην ηπειρωτική χώρα από τη Σάμο.

www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.