Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΕΡΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ + ΤΗ ΘΡΑΚΗ . ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ .. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!



Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και για τις επόμενες δύο ημέρες.
Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Σοφία» είναι προ των πυλών και αποτελεί το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ελλάδα το φετινό χειμώνα.
Τα ακραία για τη χώρα μας φαινόμενα θα αρχίσουν να χτυπούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης τη βόρεια Ελλάδα, με σφοδρότατες χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν χιονόστρωση ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.



Μέχρι το πρωί ο χιονιάς θα έχει κυκλώσει όλη τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τις… βάρκες μιας και οι προβλέψεις δίνουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Με λίγα λόγια, το πρωί της Πέμπτης, από τη Λαμία και πάνω θα είναι τα πάντα λευκά!
Νοτιότερα τώρα, στη Στερεά Ελλάδα θα σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ στα ορεινά των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρότατες. Από τις μεσημεριανές ώρες θα χιονίσει και στα πεδινά ενώ δεν αποκλείεται και η χιονόστρωση.
Όσον αφορά την Αττική, από το πρωί της Πέμπτης θα χιονίζει και πάλι στην Πάρνηθα ενώ από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια.

Σε όλη τη χώρα το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός.
Προειδοποίηση Καλλιάνου: Θέλει μεγάλη προσοχή - Να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός 
Ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος δίνει, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, έναν χάρτη με τις περιοχές όπου θα χιονίσει περισσότερο και είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.