Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΜΕΙΟΝ -15 ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ & ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ


Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναφέρει ότι έλαβε όλα τα μέτρα για την αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής 
Σε συνθήκες συνεχούς παγετού και αλλεπάλληλων χιονοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -15 βαθμούς Κελσίου, καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ διανεμηθεισών ποσοτήτων που ανήλθαν σε 4,9 εκ. κυβικά (~55.370 MWh) φυσικού αερίου ημερησίως, σε σχέση με τις συνήθεις ημερήσιες καταναλώσεις που κυμαίνονται στα 2,5εκ. κυβ. (~28.250 MWh).
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης οι διανεμηθέντες όγκοι σημείωσαν νέα μέγιστη κατανάλωση 3,15 εκ. κυβ. (~35.595 MWh) ημερησίωςκαι για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντίστοιχα οι ποσότητες άγγιξαν τα 1,75 εκ. κυβ. (~19.775 MWh) ημερησίως.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής, ενημέρωσε τους καταναλωτές για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σχετικά με τις εγκαταστάσεις θέρμανσης κι ενίσχυσε τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Παράλληλα, ενημέρωσε το σύνολο των δημοτικών αρχών για τα δημοτικά κτήρια και ιδιαίτερα για τα σχολεία.
Επιπλέον, διασφαλίστηκε η συνεχής τροφοδότηση όλων των απομακρυσμένων περιοχών με CNG στον πρώτο χρόνο λειτουργίας των Σταθμών Αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μολονότι οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους -13 βαθμούς Κελσίου στο Λαγκαδά και τους -14,6 βαθμούς Κελσίου στην Ελασσόνα.
Η Εταιρεία και ειδικά η διεύθυνση Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς επιφυλακής για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και δυσλειτουργιών.
Κύριο μέλημα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί τόσο η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας, όσο και η ασφαλής λειτουργία του δικτύου διανομής.
Ενημέρωση Δημοτικών αρχών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

www.typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου