Σελίδες

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Aνακοίνωση υποψηφιότητας της Νίκης Ανδρεάδου για τον δήμο Λαγκαδά



Καταθέτω επίσημα σε εσάς, τους Δημότες μας, την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος για τον Δήμο του Λαγκάδα στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2019.

Η αγάπη μου για τον τόπο μου δεν είναι ευκαιριακή.

Κατάγομαι από το Καρτεραί του Λαγκαδά και σε αυτόν τον μικρό τόπο έπαιξα, γνώρισα τους ανθρώπους του, βίωσα τις χαρές και τις λύπες τους.

Επέστρεψα ως γιατρός του ΕΣΥ και στην καθημερινή μου επαφή με χιλιάδες συνδημότες μας, είδα από κοντά την αγωνία τους για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά μας.

Εκλέχθηκα πρώτη Δημοτική Σύμβουλος Λαγκαδά το 2014, μου ανατέθηκε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και από το 2017 το αξίωμα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου.

Δούλεψα, γνώρισα αλλά προπάντων κατάλαβα αυτά τα πέντε χρόνια ότι, για να μπορείς να προσφέρεις στους Δημότες θα πρέπει να απαγκιστρωθείς από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, από τις γερασμένες μορφές πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης και προπάντων από τις εξαρτημένες σχέσεις.

Κατάλαβα ότι για να μπορείς να προσφέρεις σε αυτόν τον πλούσιο σε ιστορία, σε πολιτισμό, σε φυσικά αγαθά τόπο, δεν αρκεί μόνο το όραμα, αλλά απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και παθιασμένοι άνθρωποι με γνώση για να δουλέψουν.

Δεν θα μπω ποτέ στη λογική του «τι δεν έγινε»!

Κοιτάω μπροστά και αφήνω πίσω την ανικανότητα και τον αρνητισμό.
Ξέρω τι μπορώ να κάνω!

Είμαι έτοιμη να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι και να αντιμετωπίσω το «δεν γίνεται».

Δεν θα υποσχεθώ για να υφαρπάξω την ψήφο των συνδημοτών μου.

Ελάτε μαζί να αγωνισθούμε για αυτόν τον δήμο, να καταθέσουμε νέες ιδέες, να οργανώσουμε ένα σύγχρονο δήμο, οικονομικά και οργανωτικά επαρκή και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων μας.

Ελάτε μαζί να αναδείξουμε σε όλη την Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον φυσικό πλούτο του δήμου μας.

Ελάτε μαζί να δουλέψουμε για ένα δήμο ικανό να προστατεύει τους ευάλωτους και να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ελάτε μαζί να αξιοποιήσουμε τα νεανικά μυαλά του δήμου μας στις νέες τεχνολογίες, στην προσέλκυση τουρισμού, στις οργανωτικές και κοινωνικές δομές, στις δημοτικές υπηρεσίες και στην επιχειρηματικότητα.

Είμαι βέβαιη ότι όλοι μαζί ενωμένοι, με κοινούς ανιδιοτελείς στόχους, μπορούμε να δώσουμε τις μάχες μας και να νικήσουμε.

Αυτή θα είναι .... η δική μας Νίκη!
Νίκη Ανδρεάδου
Δημοτική Σύμβουλος



Ποια είναι η Νίκη  Ανδρεάδου

H Νίκη Ανδρεάδου κατάγεται από το Καρτεραί του Λαγκαδά, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου στη συνέχεια έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Την θέληση για τη συμμετοχή της στα κοινά την ανέδειξε αρκετά νωρίς. Το 2005 εκλέχθηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου ως εκπρόσωπος των ειδικευόμενων γιατρών. Το 2009 της αποδόθηκε η ειδικότητα της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και από το 2012 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά κατέχοντας σήμερα τον βαθμό της Επιμελήτριας Α’.

Με τα κοινά του Δήμου Λαγκάδα ενεπλάκη το 2014 όπου στην πρώτη της εκλογική συμμετοχή ανεδείχθη 1η δημοτική σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Λαγκαδά. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017 καθώς και Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας του Λαχανά. Στη συνέχεια εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λαγκαδά.

Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ από το 2015.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρουσίασε πλούσιο έργο και συνέβαλε στην οργάνωση, στην επέκταση καθώς και στο διπλασιασμό των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου. Πρωτοστάτησε σε δεκάδες δράσεις για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, στην ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, δημιούργησε και καθιέρωσε τον θεσμό της εκμάθησης και απόκτησης του τίτλου σπουδών της αγγλικής γλώσσας για οικονομικά αδύναμους μαθητές. 

Φρόντισε για τη δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού στον καταυλισμό φιλοξενίας των προσφύγων στα Λαγκαδίκια και έλαβε την πρωτοβουλία για την ανακαίνιση του οικήματος και εγκατάστασης της πρώτης εξοχικής κατοικίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στις Πέντε Βρύσες. 

Οργάνωσε τη φιλοξενία της κινητής μονάδας «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συνέβαλε στον προληπτικό ιατρικό έλεγχο σε περίπου 600 μαθητές του δήμου Λαγκαδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.