Σελίδες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ενεργός Δημότης: Η διοίκηση σπέρνει τον διχασμό για τους συμβασιούχους





ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11/18
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Κ. Δήμαρχε, κα. Πρόεδρε
Μόνο αγανάκτηση και δυσφορία προκαλεί το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή η οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζουν για το θέμα της προσφυγής ή μη σε ένδικα μέσα για το θέμα των μονιμοποιήσεων των υπαλλήλων του Δήμου.

Για μια ακόμα φορά σύρετε το σώμα σε διαδικασίες που σπέρνουν τον διχασμό μεταξύ Δήμου και Δημοτών.

Την ίδια ώρα η νομοθεσία είναι σαφής και προβλέπει την αποδοχή της γνωμοδότησης του νομικού γραφείου του Δήμου και απαγορεύει την διαφοροποίηση ή την παραίτηση από τα ένδικα μέσα, (ν.3463/2006, άρθρο 103 παρ. 3) γιατί αλλιώς το Δημοτικό Συμβούλιο υποπίπτει σε πειθαρχικό αλλά και ποινικό παράπτωμα και αναλαμβάνει και τις αστικές ευθύνες που ακολουθούν, (άρθρο 141, παρ.1.).

Έχουμε φτάσει να γίνουμε μάρτυρες σκηνικών που μόνο ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το δήμο μας εξαιτίας του συγκεκριμένου ζητήματος. Απειλές, εκφοβισμοί, γραπτά συνθήματα σε σπίτια υπαλλήλων και αντιδημάρχων, έχουν όλα μια αιτία.

Και η αιτία είναι ότι τόσο καιρό δεν έχετε λάβει προσωπικά τις ευθύνες έναντι των εργαζομένων που ΕΣΕΙΣ προσλάβατε, με ΔΙΚΕΣ σας αποφάσεις, με παραταξιακά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, με πολλούς από τους συμβασιούχους να είναι ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ με στελέχη και συμβούλους της παράταξης σας.

Το πρόβλημα δεν λύνεται εάν το αφήνουμε στην τύχη του, απεναντίας διογκώνεται και εσείς το αφήσατε στην τύχη του κ. Δήμαρχε.

Είναι απορίας άξιον, πως αν και έμπειρος νομικός, δεν προβήκατε στο στοιχειώδες που προβλέπει η επιστήμη σας δηλαδή την προάσπιση της νομιμότητας. Επιπρόσθετα αγνοήσατε προκλητικά τις εισηγήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου και της οικονομικής υπηρεσίας.

Ας μη γελιόμαστε όμως, πρόκειται για μεθοδεύσεις που έγιναν για να έρθει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο μια μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία, φανερώνοντας έτσι τις προθέσεις σας, αλλά και τις ευθύνες σας προς τη νομιμότητα.

Έστω και την τελευταία στιγμή, με την όποια υπευθυνότητα σας έχει απομείνει, αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας ως διοίκηση και σταματήστε να εμπαίζετε τόσο τους δημοτικούς συμβούλους όσο κυρίως τους εργαζόμενους, που βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας στα χέρια μιας διοίκησης, ως γνωστόν, σε αποδρομή.

Αν αποφασίσετε να συνεχίσετε την πρακτική αυτή τότε τα οικονομικά αδιέξοδα του Δήμου και η επιτροπεία θα βαρύνουν εσάς προσωπικά και τους συμπαραστάτες σας. 

Και επιτέλους κάποτε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους και να μη  κρύβονται πίσω από την απουσία τους ή να εμφανίζονται ως εργατοπατέρες.

Με κάθε τιμή
Μαρκέλλα Ταυρίδου
Βίκτωρ Θεολόγου
Κώστας Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.