Σελίδες

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

«Παραδοσιακά και πολύ φωτεινά» τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη- Το πρόγραμμα εκδηλώσεων




Ο δήμος Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο φουαγιέ του δημαρχείου όλες τις εορταστικές  εκδηλώσεις  που θα λάβουν μέρος στην πόλη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αλλά και το πλάνο, το οποίο επέλεξε για τον στολισμό της πόλης.

Mε τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη στην πλατεία Αριστοτέλους  την Πέμπτη, 20.30, θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων.

Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.




Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στάθηκε στο σκεπτικό του δήμου για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.  «Ο φετινός στολισμός της πόλης έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό να δώσουμε στη  πόλη όσο πιο παραδοσιακό και φωτεινό κλίμα γίνεται. Έτσι η  πόλη φωτίζεται με παλιό και νεότερο φωτισμό. Κάναμε έκκληση και  στα καταστήματα να συμμετέχουν στη προσπάθεια και υπάρχει ανταπόκριση.  Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κλίμα και να δώσουμε στον κόσμο  «χριστουγεννιάτικη διάθεση» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνέντευξη τύπου.

Ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, τόνισε πως η προσπάθεια του δήμου φέτος αγκαλιάστηκε από πάρα πολλούς φορείς.

«Η προσπάθεια μας για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις και τον στολισμό της πόλης στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους φορείς και για αυτό είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Η επίσκεψη του κόσμου στο ιστορικό κέντρο για εμάς είναι πολύ σημαντικό καθώς θέλουμε να δουλέψουν τα καταστήματα και να πάει καλά η αγορά. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φέτος θα υπάρχει και φωτισμός και στα γύρω δέντρα που πλαισιώνουν την πλατεία Αριστοτέλους, επίσης στην πλατεία θα υπάρχει ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι για τα παιδιά.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαρμπουνάκης.




Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου παρότρυνε τους ανθρώπους της αγοράς να στολίσουν τις βιτρίνες τους και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο καθώς τα Χριστούγεννα όπως είπε είναι χαρά και δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τη μιζέρια της καθημερινότητας.

Από τη μεριά του ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης ανέφερε μεταξύ άλλων : «Ο σύλλογος επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στηρίζει κάθε χρόνο τις εορταστικές εκδηλώσεις. Έτσι και φέτος προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις δράσεις του δήμου»


Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων 





Στις 29 Νοεμβρίου στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου όπου θα «συνοδευτεί» και με τη  συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη.

Από τις 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου ο «δήμαρχος» των ξωτικών θα αναλάβει την περιήγηση των επισκεπτών στη χριστουγεννιάτικη πλατεία.

Στις 10 Δεκεμβρίου Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Electra Palace» η εκδήλωση «Τα Βοροινά των Χριστουγέννων» με τη γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας.

Στις 24/12, στις 16.30 θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας.  Στις 17.30, θα ανέβουν στη σκηνή νεανικά μουσικά συγκροτήματα της πόλης, «INJOY», «MY EXCUSE» και «THE GANG».

Στις 31/12, στις 20.00 έως 21.30 ο Σταύρος Μπαϊράμης. Στις 21.00 έως 23.00 ο Μύρωνας Στρατής και η Ελισάβετ Σπανού και στις 23.00 έως 01.00 το συγκρότημα των «Μπλε» θα πραγματοποιήσουν συναυλίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Με ρίψη πυροτεχνημάτων θα συνοδευτεί η αλλαγή αλλαγή του χρόνου.


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.