Σελίδες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: 8.000 υποψήφιοι οδηγοί στο περίμενε- Συνεχίζουν την αποχή οι εξεταστές- Κλείνουμε καταγγέλλουν οι εκπαιδευτές





Τεράστιο είναι πλέον το πρόβλημα με την αποχή των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης.

Χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί στην αναμονή. 8.000 περιμένουν μόνον στην Θεσσαλονίκη.


50.000 στην αναμονή πανελλαδικά, δήλωσε στο ΡΘ ο Γεώργιος Χριστοδούλου πρόεδρος της  ομοσπονδίας εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ελλάδας.


Κλείνουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ζήτησαν από τους εξεταστές να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους για έναν μήνα προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση. 

Την ίδια ώρα το ΥΠΟΜΙΔΑ προεξοφλεί πως η αποχή των εξεταστών θα κρατήσει ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο.


Συγκεκριμένα ανακοίνωσε της παράταση της ισχύος των διπλωμάτων σε κατόχους άνω των 74 ετών, καθώς δεν διενεργούνται εξετάσεις.


Για όσους  έκαναν αίτηση από τις 30 Αυγούστου ως σήμερα για να περάσουν πάλι από εξετάσεις, η ισχύς των διπλωμάτων παρατείνεται για 5 μήνες.
4 μήνες θα είναι η παράταση για όσους υποβάλλουν αίτηση από αύριο ως το τέλος του χρόνου.


3 μήνες η παράταση για τους αιτούντες από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι εξεταστές απέχουν από την 1η Οκτωβρίου, καθώς από τον περασμένο Μάιο δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα για την εκτός ωραρίου εργασία τους.

Ο Χρήστος Σπίρτζης έχει προαναγγείλει νόμο για την αλλαγή του τρόπου εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης , ο νόμος όμως δεν έχει ακόμη κατατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.