Σελίδες

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Καλαμαριά: Ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία- Χάνονται εκατοντάδες ώρες






Καταγγελίες από την ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Καλαμαριάς για δεκάδες κενά στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, όπου σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων Μελίνα  Θεοδοσιάδου δεν υπάρχει δεύτερος μαθηματικός, δεύτερος χημικός, καθηγητής κοινωνικής και πολιτικής αγωγής, καθηγητής οικιακής οικονομίας και Αγγλικών.


Σύμφωνα με την κ. Θεοδοσιάδου, ο γιός της που είναι στην Τρίτη Γυμνασίου, από την αρχή της χρονιάς δεν έχει κάνει καθόλου Χημεία και Μαθηματικά.

Ανάλογα κενά καταγράφονται και σε άλλα σχολεία…Στο 6ο Γυμνάσιο λείπει μαθηματικός….Στο τρίτο λέιπει καθηγητής τεχνολογίας, στο 1ο και 2ο ΓΕΛ λείπουν μαθηματικός και φιλόλογος.


Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται κάθε εβδομάδα εκατοντάδες ώρες μαθήματος, αφού οι μαθητές κάνουν 4ωρα.

Τώρα οι σύλλογοι γονέων της περιοχής συντονίζονται και την Πέμπτη το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την διεύθυνση περιφερειακής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Σύμφωνα με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα κενά έχουν καλυφθεί και είναι ελάχιστα αυτά που έχουν απομείνει.
Η  διεύθυνση αποδίδει το πρόβλημα  στο χρονικό διάστημα που απαιτείται και τις υπηρεσιακές διαδικασίες  μέχρι την υποχρεωτική τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού στο σχολείο του.

Παραδείγματος χάριν καθηγητής σε Γυμνάσιο δεν ήθελε να είναι στο ίδιο σχολείο με το παιδί του που είναι μαθητής και έκανε αίτηση για άλλο σχολείο.

Για την αναπλήρωση του προβλέπονται διαδικασίες πρέπει να γίνει υπηρεσιακό συμβούλιο, να υπάρξουν ενστάσεις να ολοκληρωθούν και στην συνέχεια να γίνει η τοποθέτησή του.


www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.