Σελίδες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 19ΧΡΟΝΟΣ





Ενας 19χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και  συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM.

Στην κατοχή του ανευρέθηκαν χιλιάδες  αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.