Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Παιδικά παντοφλάκια, παιχνίδια και αποκαΐδια: Σοκαρισμένοι οι πυροσβέστες – Ξεπερνά τους 100 ο αριθμός των αγνοουμένων – Δείτε την λίστα- Η φωτιά κατευθύνεται προς Λουτράκι





Ο κεντρικός δρόμος στο Μάτι θυμίζει τοπίο πολέμου… Οι κάτοικοι μετρούν τις απώλειές τους και βιώνουν τον πόνο αυτής της τραγωδίας. 

Κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου και για τις προσπάθειές τους να σβήσουν τη φωτιά στα σπίτια, να βοηθήσουν τους γείτονες, να σώσουν τους δικούς τους, τους αγαπημένους τους, να σώσουν τα κατοικίδιά τους.

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της ταβέρνας «Αργυρή Ακτή» η εικόνα αποκαλύπτει περίτρανα το μέγεθος της καταστροφής καθώς στο πλάτωμα της συμβολής τριών δρόμων πάνω από την ακτή, (από Ραφήνα, Μάτι και Λεωφόρο Μαραθώνα) δεσπόζουν τα καμένα αυτοκίνητα.

Οι επιβάτες τους τα εγκατέλειψαν προσπαθώντας να διασωθούν μέσω θαλάσσης. Ανάμεσα σε όσους έχουν επιστρέψει η κ. Ειρήνη η οποία αναζητά την 59χρονη Στέλλα, φίλη της , τα ίχνη της οποίας έχει χάσει από χθες. Μάλιστα όπως αφηγείται τα παιδιά της βρίσκονται στο εξωτερικό κι επιστρέφουν εσπευσμένα.
Ανασύρουν διαρκώς νεκρούς δυστυχώς με τον αριθμό να εκτοξεύεται. Άλλοι τρεις νεκροί εντοπίσθηκαν σε σπίτι στο Μάτι.Η μεγαλύτερη απώλεια από τις χθεσινές πυρκαγιές στην Αττική είναι απώλεια των ανθρωπίνων ζωών, που, δυστυχώς, μπορεί να φτάσει και σε τριψήφιο αριθμό. Οι διασώστες πέφτουν διαρκώς πάνω σε απανθρακωμένες σωρούς…
Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν καεί πάνω από 1000 σπίτια, πάνω από 300 ΙΧ α υτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δάσους στην ευρύτερη περιοχή του Ζούμπερι, της Καλλιτεχνούπολης, στο Νέο Βουτζά και κυρίως στο Μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.