Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΝΤΖΙΑ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ . ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο κ. ΚΟΤΖΙΑΣ





H φράση «κ. Κοτζιά, δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος στον οποίο προσφέρονται αντιπαροχές. Εμείς αντέξαμε, όμως. Αντισταθήκαμε και κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι. Άλλωστε, το οπλοστάσιό μας ήταν γεμάτο διότι είχαμε πετύχει έμπρακτα την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων» τίναξε τα πάντα στον αέρα και άνοιξε νέο σφοδρό μέτωπο στη Βουλή μεταξύ Κοτζιά-Μπακογιάννη.

Τι εννοεί η Ν.Μπακογιάννη με τη λέξη «αντιπαροχές»;
Κοτζιάς: «Καλώ την Μπακογιάννη να πάρει πίσω τις ύβρεις ή να αρθεί η ασυλία της» της είπε ο Υπουργός Εξωτερικών
Μπακογιάννη: «Εδώ είμαστε κάντε μου μήνυση και θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου» του απάντησε.

Πιο αναλυτικά, την άρση ασυλίας της κ. Μπακογιάννη ζήτησε σήμερα στη Βουλή ο Νίκος Κοτζιάς.
«Αν με πληροφόρησαν σωστά, για τις ύβρεις που χρησιμοποίησε η κυρία Μπακογιάννη μέσω ενός περιοδικού συμφερόντων της και ζητώ την άρση ασυλία της. Θα έπρεπε να ντρέπεται, αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιεί» .
Η κ. Μπακογιάννη απάντησε επίσης σε υψηλούς τόνους:
«Κάντε μου μήνυση! Αυτό που εχω να πω είναι ότι δεν είστε καθηγητής ούτε στο Χάρβαρντ, ούτε στην Οξφόρδη που το φάγατε. Κάντε μου μήνυση να πάμε στα δικαστήρια!».
Και ο κ. Κοτζιάς συνέχισε:
«Είναι ψευδή όσα λέει η Μπακογιάννη για την επιστημονική μου κατάρτιση. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι καθηγητής στο Χάρβαρντ ότι είχα συνεργαστεί. Και εγώ έκανα την ετήσια ομιλία στην Οξφόρδη που είμαι και μέλος. Να μας πει και η κυρία Μπακογιάννη πώς πήρε τα πτυχία της».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκίνησε στην Βουλή η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία χειρίστηκε σε κρίσιμες στιγμές το Σκοπιανό καθώς ήταν η Υπουργός Εξωτερικών επί Κώστα Καραμανλή.
Η κ. Μπακογιάννη  και εκτός της στήριξης της στην πρόταση μομφής της ΝΔ αναμένεται να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή στο ζήτημα αυτό.
Ειδικότερα κατά την ομίλια της στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην πολιτική τακτική του κ. Τσίπρα για τα εθνικά θέματα επισημαίνοντας οτι «είδε το τυρί αλλά δεν είδε την φάκα» χαρακτηρίζοντας την συμφωνία «μια κακή συμφωνία».
«Όλοι όσοι προσεγγίζουμε το θέμα ψύχραιμα και νηφάλια, συμφωνούμε ότι όχι μόνο μπορούσαμε, αλλά έπρεπε από τις αρχές του 1990 να είχαμε βρει λύση. Όμως, τότε, δυστυχώς, μας κάλυψε το κύμα του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Κέρδισε ο τυχοδιωκτισμός. Κέρδισε ο καιροσκοπισμός», σχολίασε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα, η ίδια συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός έφτασε χτες να επικαλεστεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που άφησε στην εξωτερική πολιτική ένα διακριτό αποτύπωμα. Έναν ηγέτη που ήξερε να διαπραγματεύεται για το καλό της πατρίδας» για να συμπληρώσει: «Έναν άνθρωπο του μέτρου και της λογικής που σε όλη του τη διαδρομή υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα».
Η έμπειρη κοινοβουλευτικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου:
«Στόχος της στρατηγικής μας το 2007/8 ήταν να μη γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό ενημέρωσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία εν όψει του Βουκουρεστίου. Γι’ αυτό παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνία, τον κ. Καμμένο. 
Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ. Επρόκειτο, άλλωστε, για θέμα μέγιστης συναισθηματικής φόρτισης που εύκολα θα μπορούσε να διχάσει τον ελληνικό λαό. Δεύτερον, η δημιουργία ενός εθνικού μετώπου και η απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης και, δη, του Πρωθυπουργού με τον Υπουργο Εξωτερικών και τον Υπουργό Αμύνης. Η χώρα έπρεπε να διαπραγματευθεί ισχυρή και ενωμένη. 
Δεν είχα, άλλωστε, καμία αμφιβολία για τις πιέσεις που θα αντιμετωπίζαμε και για το κόστος που θα είχε η πολιτική μας. Κόστος το οποίο εν τέλει κατεβλήθη. Στόχος μας ήταν και είναι μια συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική του Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ιθαγένειας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε:
«Στην ιθαγένεια, όμως, η πάγια ελληνική θέση, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες μέρες, ήταν ότι έπρεπε να περιγραφεί ως «πολίτες της τάδε χώρας», με το ισχυρό επιχείρημα ότι πρόκειται για πολυπολιτισμική χώρα και η ιθαγένεια οφείλει να εκφράζει όλες τις εθνοτικές ομάδες».
Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε οτι «Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το Σκοπιανό έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας. Από τις αρχές του 90 έπρεπε να βρεθεί λύση. Τότε κέρδισε ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Δεν είναι ώρα να κάνουμε τώρα τον απολογισμό».

Για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ανέφερε:
«κ. Κοτζιά, δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος στον οποίο προσφέρονται αντιπαροχές. Εμείς αντέξαμε, όμως. Αντισταθήκαμε και κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι. Άλλωστε, το οπλοστάσιό μας ήταν γεμάτο διότι είχαμε πετύχει έμπρακτα την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων».
«Υπερψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας. Άπαξ και υπογραφεί αυτή η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί ούτε να την αρνηθεί, ούτε να μην την υποστηρίξει. Ειλικρινά πιστεύω ότι όσο ταχύτερα απελευθερωθεί η χώρα από εσάς, τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε τον δρόμο για το αύριο», συμπλήρωσε για την πρόταση δυσπιστίας. 
Τέλος, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε:
«Μπορούμε να πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία και πρέπει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ αφού απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα αυτής της κυβέρνησης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.