Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Δεν τους χωρά ελληνικό χώμα: Στα Σκόπια υπογράφεται η συμφωνία - Φοβούνται την οργή του λαού




Στην κυβέρνηση σκέφτονται έναν μακιαβελικό τρόπο για να αποφύγουν την οργή του λαού και με το έτσι θέλω να υπογραφεί η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας όπως και των ιστορικών δικαιωμάτων της. 

Έτσι σχεδιάζουν να υπογραφεί η συμφωνία εντός σκοπιανού εδάφους δηλαδή στις Πρέσπες που ανήκουν στα Σκόπια! Με την κίνηση αυτή αποφεύγουν διαδηλώσεις κι άλλες αντιδράσεις ενώ την ασφάλεια της περιοχής θα την αναλάβουν οι σκοπιανές δυνάμεις ασφαλείας. 

Η Κυριακή είναι η επικρατέστερη ημέρα κάτι για το οποίο είναι γνωστό εδώ και μέρες, ενώ η τελετή θα γίνει στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος της πΓΔΜ. 

Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα… δειπνήσουν στην ΠΓΔΜ για να «εορταστεί» η κοινή... χαρά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τα Σκόπια. 

Η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία θα υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ντιμιτρόφ παρουσία των πρωθυπουργώνΤσίπρα και Ζάεφ. Στην τελετή έχουν προσκληθεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι. Έτσι στην διάπραξη του «εγκλήματος» θα συμμετέχει ολόκληρος ο δυτικός παράγοντας 

Με την κίνηση αυτή αποφεύγει ο Α.Τσίπρας να αντιμετωπίσει κατάματα τον λαό μέρος του οποίου τον εξέλεξε και πρωθυπουργό ενώ ταυτόχρονα συμβολίζει με την επίσκεψη στα Σκόπια τη «νέα» αρχή στις ελληνοσκοπιανές σχέσεις. 

Μια αρχή που θα δει τα Σκόπια να έχουν αλλάξει όνομα και να χρησιμοποιεί το «brand name» της Μακεδονίας εάν τελικώς η συμφωνία αυτή φτάσει στην ελληνική Βουλή και φυσικά εάν επικυρωθεί διότι υπάρχει ακόμα... δρόμος. 

Ένα τριήμερο με συλλαλητήρια και διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ αναμένεται, ενώ η Βουλή θα ενημερώνεται για τη συμφωνία. Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία καλεί να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα από σήμερα στις 10 το πρωί και για τρεις ημέρες, πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν εναντίον του «ξεπουλήματος της Μακεδονίας». 

Tην ίδια ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τη συμφωνία. Η Επιτροπή μάλιστα, κάνουν λόγο για οργανωμένη και στημένη προδοσία, στην οποία είναι ξεκάθαρο ποιοι συμμετέχουν, ενώ έστρεψε τα βέλη της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Ακόμη και ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την πλήρη αδιαλλαξία του, την αποδοχή και την υποστηρικτική του στάση απέναντι στην Κυβερνητική επιλογή, γίνεται συνένοχος στο έγκλημα», αναφέρει η ανακοίνωση. Μάλιστα, η Επιτροπή θέτει ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης να «ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας» καθώς μόνο ένα τμήμα της στηρίζει τη συμφωνία, καθώς ο κ. Καμμένος έχει κάνει γνωστή τη διαφοροποίησή του. 

Η κυβέρνηση «ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική μας θέση. Βάζοντας την υπογραφή μας σε μια τέτοια ντροπιαστική συμφωνία δίνουμε γραπτώς την έγκρισή μας στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «Μακεδονική» 

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αψηφά επιδεικτικά την γνώμη του ελληνικού λαού, παραμερίζει την ευαισθησία των Μακεδόνων και υποτιμά τη δυναμική συμμετοχή του απλού κόσμου στα συλλαλητήρια που προηγήθηκαν», τονίζει η Επιτροπή. Στην επιτροπή μετέχουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, ο Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, Μιχάλης Κοντογεωργίου, ο στρατηγός ε.α. Παναγιώτης θεοδωρακίδης και ο καθηγητής δημοσίων σχέσεων Πολύκαρπος Αδαμίδης. 

Οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν στην Αθήνα καθώς η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται στις Πρέσπες στις 11 το πρωί της Κυριακής. 

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων» αναφέρεται σχετικά. Μάλιστα ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, με σημείο και ώρα αναχώρησης την οδό Εγνατίας 76 στις 07.30, ενώ η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ. 

Για κράτηση θέσεων στα λεωφορεία η Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει τους πολίτες να καλούν στο 2310 244400. Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας: Πρώτο Ενημερωτικό Δελτίο από την Πλατεία Συντάγματος για 15/16 Ιουνίου 2018 from Τράπεζα Ἰδεῶνon Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.