Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΒΑΣ. ΘΕΑΤΡΟ«Παιδιά, να μην φοβάστε, να έχετε μεγάλα όνειρα. Πρέπει να έχετε μεγάλα όνειρα και να θυμάστε ότι η δική σας ζωή είναι στα δικά σας χέρια».
Με την παραίνεση αυτή προς τα μικρά παιδιά, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, ο πρώτος ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης, αποδέχθηκε την τιμή που του έγινε σήμερα, στη γεμάτη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση «Πόντος Παντού», που διοργάνωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας.«Είμαι τρεις φορές ευτυχισμένος, γιατί έχω τρεις πατρίδες. Έχω τρεις πατρίδες, τη μεγάλη που είναι η Ρωσία, τη Γεωργία όπου γεννήθηκα και την Ελλάδα, όπου πάντα με πολλή αγάπη έρχομαι εδώ, η καρδιά μου βρίσκεται εδώ, γιατί η μαμά μου και ο μπαμπάς μου ζούνε εδώ, στη Σίνδο», είπε ο Πόντιος κοσμοναύτης, γνωστοποιώντας ότι το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε από το διάστημα ήταν στη μητέρα του.
Πρόσθεσε, δε, πως το όνομα «ΑΡΓΩ», που έδωσε στο τελευταίο διαστημόπλοιο, με το οποίο ταξίδεψε στο διάστημα, συμβολίζει το αντάμωμα των τριών του πατρίδων και την αγάπη του για την Ελλάδα, την αρχαία ιστορία και την ελληνική μυθολογία.
Ο Γιουρτσίχιν του οποίου οι γονείς, ο αδερφός και συγγενείς του κατοικούν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έχει στο ενεργητικό του πέντε ταξίδια, συνολικά 537 ημέρες παραμονής στο διάστημα και έχει «περπατήσει» 52 ώρες στο κενό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου