Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Η τύχη χαμογέλασε στον μικρό Χρήστο – Βρέθηκε συμβατός δότηςΧαμόγελα εδώ και λίγη ώρα στην οικογένεια του δίχρονου Χρήστου Εμμανουήλ ο οποίος διαγνώστηκε με ένα σπάνιο γενετικό νόσημα και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.

Για να θεραπευτεί πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην Ελλάδα όμως δότης συμβατός δεν είχε βρεθεί.

Η μητέρα του παιδιού έδινε αγώνα εδώ και μέρες προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τα νοσήλιά του για μετάβαση σε νοσοκομείο στο Newcastle της Αγγλίας το οποίο ήταν το μοναδικό που μπορούσε να αντιμετωπίσει την περίπτωση και είχε κάνει δεκτό το παιδί.

Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα στις 23 Απριλίου, στην συνέχεια η δικηγόρος της οικογένειας κ. Αριάδνη Νούκα κατέθεσε ένσταση, χθές συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ χωρίς να λάβει απόφαση.

Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε νέο εξώδικο, όταν  μας ήρθε η πληροφορίεα ότι βρέθηκε στην Ελλάδα δότης συμβατός και μάλιστα 100%, δήλωσε στο ΡΘ η κ. Νούκα.

Να σημειωθεί ότι για να γίνει ανάλογη επέμβαση στην Ελλάδα ο δότης πρέπει να είναι συμβατός με τον ασθενή σε ποσοστό πάνω από 80%.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν βρισκόταν δότης, η οικογένεια του δίχρονου αγοριού επέμενε γι επέμβαση στην Αγγλία, όπου το εκεί νοσοκομείο κάβνει την επέμβαση ακόμη και με συμβατότητα  των γονέων του παιδιού  που ανέρχεται στο 50%.

Από την στιγμή όμως που βρέθηκε δότης συμβατός 100%, το χειρουργείο αναμένεται να γίνει στην Αθήνα, με τις προσευχές όλων για τον μικρό Χρήστο προκειμένου να γίνει γρήγορα καλά.

www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου