Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ & ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ


Μέσα στον Απρίλιο θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων στο Στρυμονικό στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στηνΑσπροβάλτα ανάμεσα στους ανισόπεδους κόμβους Ασπροβάλτας και Κερδυλίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, μέσα στον Απρίλιο θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων στο Στρυμονικό στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας. Ο χρόνος παράδοσης των σταθμών είναι πέντε μήνες από την έναρξη κατασκευής τους.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στοΩραιόκαστρο, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις νέοι σταθμοί θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν το φθινόπωρο του 2018, ένα χρόνο περίπου αργότερα από αυτό που προβλεπόταν στην προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ.

’γνωστο είναι βέβαια για πόσο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουν τα διόδια, καθώς οι συμβατικοί σταθμοί αναμένεται να μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχου με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος πληρωμής για τη χρήση της Εγνατίας Οδού. Σε ό,τι αφορά στο ύψος των χρεώσεων στα τρία διόδια, όπως εξήγησε ο κ.Αντωνούδης, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου