Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ









Να μην καταργηθεί το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι ζητά ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως πιθανή κατάργηση του τραπεζικού καταστήματος αφενός θα υποβαθμίσει την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας  Καλινδοίων  και Κορώνειας, όσο και της ευρύτερης περιοχής των ορεινών κοινοτήτων της Χαλκιδικής και του Δήμου Βόλβης και αφετέρου θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα χιλιάδες κατοίκους.

Και αυτό διότι μέσω του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος εξυπηρετούνται καθημερινά πολίτες των παραπάνω περιοχών, καθώς και χιλιάδες αγρότες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, η διατήρηση και αναβάθμιση του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς είναι επιβεβλημένη.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

«Κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι» 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους τόσο της Δημοτικής Ενότητας Καλλινδοίων και Κορώνειας, όσο και της ευρύτερης περιοχής των ορεινών κοινοτήτων της Χαλκιδικής, αλλά και του Δήμου Βόλβης, η διαφαινόμενη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να καταργήσει το κατάστημα που διατηρεί στο Ζαγκλιβέρι. 

Η κατάργηση του συγκεκριμένου καταστήματος θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, όσον αφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους της περιοχής. Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί πολίτες των παραπάνω περιοχών και χιλιάδες αγρότες, που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. 

Πιθανή κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, θα αποδυναμώσει και θα υποβαθμίσει πλήρως την περιοχή, αλλά θα αυξήσει και την ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα μακριά στο Λαγκαδά ή στην Θεσσαλονίκη για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. 

Είναι, λοιπόν, αναγκαία η διατήρηση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου καταστήματος και όχι η κατάργησή του. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: - Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι και όχι να καταργηθεί, κάτι που θα σημάνει την υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.