Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Λαγκαδά ζητά τη διατήρηση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι σε καθημερινή βάση


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι, όπου ο Δήμαρχος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, τοπικοί φορείς και πολλοί συνδημότες μας ζήτησαν τη διατήρηση λειτουργίας του καταστήματος σε καθημερινή βάση.
Η σημερινή συμβολική διαμαρτυρία ήρθε σε συνέχεια σειράς ενεργειών του  Δήμου Λαγκαδά για τη διεκδίκηση της συνέχισης λειτουργίας της Τράπεζας. Λόγω της επικρατούσας φημολογίας το προηγούμενο διάστημα, είχε ήδη σταλεί από τις 14/03/2018 έγγραφο του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη προς τη διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς (έγγραφο υπ΄αριθ. 5.821 από 14/03/2018), στο οποίο τεκμηριώνονταν με συγκεκριμένα επιχειρήματα η ανάγκη λειτουργίας της Τράπεζας όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η Τράπεζα Πειραιώς απαντώντας στην παραπάνω επιστολή, γνωστοποίησε την απόφασή της για τη λειτουργία του καταστήματος δύο (2) μόνο ημέρες την εβδομάδα (έγγραφο 6700/22-03-2018).
Με πρόταση της Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά εξέδωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του ψήφισμα με το ίδιο αίτημα: Τη λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι σε καθημερινή βάση.
Ακολουθεί το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά:
Αριθμός Απόφασης: 44/22-03-2018
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
Με το από 16/03/2018 έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο παρελήφθη σήμερα (6700/22-03-2018) από τον Δήμο Λαγκαδά, μας ανακοινώθηκε η απόφαση λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος στη Δημοτική Κοινότητα Ζαγκλιβερίου με τροποποιημένο ωράριο και συγκεκριμένα η λειτουργία του δύο (2) ημέρες την εβδομάδα.
Λόγω της επικρατούσας κατά το προηγούμενο διάστημα φημολογίας, για το θέμα είχε ήδη σταλεί σχετική επιστολή του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη προς τη διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς (έγγραφο υπ΄αριθ. 5.821 από 14/03/2018), με αίτημα την διατήρηση της καθημερινής λειτουργίας του. 
Το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα εξυπηρετεί το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων (Κοινότητες Ζαγκλιβερίου, Αδάμ, Νέων Καλινδοίων, Πετροκεράσων, Σαρακήνας, Μεσόκωμου, Αγίου Χαραλάμπους), ενώ με την κατάργηση του τραπεζικού καταστήματος Πειραιώς στα Λαγκαδίκια, εξυπηρετεί πλέον και όλη τη Δημοτική Ενότητα Κορώνειας (Κοινότητες Αγίου Βασιλείου, Λαγκαδικίων, Βασιλουδίου και Γερακαρούς).
Επίσης την Τράπεζα Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι χρησιμοποιούν για τις τραπεζικές τους συναλλαγές όλα τα χωριά της ορεινής Χαλκιδικής (Δουμπιά, Σανά, Μαραθούσα, Πλατανοχώρι, Κρήμνη, Ζερβοχώρια, Ριζά, Γεροπλάτανος) και πολλές κοινότητες του Δήμου Βόλβης (Νέα Απολλωνία, Στίβος, Περιστερώνα, Νικομηδινό).
Σε όλα τα παραπάνω που καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι, πρέπει να προστεθούν και οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις του καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά.
Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό κατοίκων που εξυπηρετείται από το συγκεκριμένο κατάστημα για τις καθημερινές αλλά και επιχειρηματικές του συναλλαγές, την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που αναπόφευκτα θα προκύψει από την κατάργησή του με την αναγκαστική μετακίνηση των πολιτών στην πόλη του Λαγκαδά, ζητούμε τη διατήρηση λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος στο Ζαγκλιβέρι.
Για την στήριξη του παραπάνω δίκαιου αιτήματός μας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 11:00 έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Ζαγκλιβέρι, με αίτημα τη διατήρηση λειτουργίας του σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου