Σελίδες

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ JANICE ATKINSON ΔΗΛΩΝΕΙ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ...


Η Ευρωβουλευτής Janice Atkinson με τον Φαήλο Κρανιδιώτη ,
πρόεδρο της Νέας Δεξιάς


Η Janice Atkinson, βρετανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της E.N.F. (Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας) τοποθετήθηκε στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, υιοθετώντας την εθνική θέση περί μη χρήσης του όρου “Μακεδονία” από το κράτος των Σκοπίων.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια σχετικής επιστολής του κόμματός μας για την αντιμετώπιση εκ μέρους των κυρίαρχων ελίτ των συγκεντρωθέντων της Θεσσαλονίκης αλλά και του επικείμενου συλλαλητηρίου της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναγνωρίζω τη σημασία για τα έθνη κράτη να λαμβάνεται υπόψη η ιστορία, η κουλτούρα και η ταυτότητά τους. Συμφωνώ με τη Νέα Δεξιά ότι είναι απαράδεκτο για τη μεγάλη ιστορία της Ελλάδας η αναγνώριση ενός κράτους με το όνομα της Μακεδονίας και θα πρέπει να εισακουστεί η αντίθεση σε αυτό εκ μέρους μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, σε συνέχεια της δήλωσης της κας Atkinson δήλωσε: «Η συμμετοχή του κόμματός μας στην E.N.F. αποσκοπεί στην ενίσχυση των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας μέσω της οικοδόμησης συμμαχιών και συγκλίσεων. Η δήλωση της κας Atkinson αποτελεί ένα πρώτο θετικό δείγμα της συμμετοχής μας στην ENF και της προβολής των εθνικών θέσεων στους ευρωπαίους συνεργάτες μας. Η φωνή της Νέας Δεξιάς στην Ευρώπη θα δυναμώσει γεωμετρικά με την εκλογή της στο εθνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.