Σελίδες

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου του Ενεργού Δημότη για την απομάκρυνση δύο υπαλλήλων από τη ΔΕΥΑΛ








Με αφορμή την πρόσφατη απομάκρυνση δύο υπαλλήλων από τη ΔΕΥΑΛ, η παράταξη του "Ενεργού Δημότη" εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Λαγκαδάς 
14.2.18
Με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ΔΕΥΑΛ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της η επιβολή αργίας «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» σε δύο εργαζομένους της επιχείρησης, γιατί «υπέπεσαν σε βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει την ποινή της απολύσεως» ήτοι κατά τη διαχείριση του ταμείου, κατά τον χρόνο που ήταν υπεύθυνοι αυτού διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα!!
Τα ερωτήματά μας είναι:
1. ΠΟΤΕ ο κ. Τζαγγάνας ανακάλυψε το πρόβλημα της κακής διαχείρισης του ταμείου της Δημοτικής επιχείρησης; Aπό αυτά που γνωρίζουμε η αιτία της αργίας των υπαλλήλων, δηλαδή το χρηματικό έλλειμμα, υπήρχε και την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση!
2. ΠΟΤΕ ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και ποιο είναι συγκεκριμένα το πρόβλημα που εντοπίστηκε;
3. ΠOIO είναι, αν υπάρχει, το οικονομικό έλλειμμα του ταμείου αλλά και σε ποια χρονική περίοδο εντοπίζεται;
Με δεδομένο ότι η ΔΕΥΑΛ υπήρξε η ναυαρχίδα των σκανδάλων στον Δήμο Λαγκαδά, έχει μια τελευταία ευκαιρία ο κ. Δήμαρχος να σπάσει το απόστημα αυτό που έχει βρωμίσει την ζωή του Δήμου μας και να αποδείξουν ότι διοικούν αυτοί και όχι κάποιοι «κακοί» ενδεχομένως υπάλληλοι, που θα μπορούσαν να  ισχυριστούν ότι είναι και θύματα αλόγιστων πολιτικών.
Οι ως τώρα πάντως διαχειριστικοί έλεγχοι και ανακριτικές διαδικασίες που έγιναν, είχαν εδώ και καιρό καταλογίσει ευθύνες και στον πρώην Πρόεδρο και στους δύο υπαλλήλους και τους επιβλήθηκαν ποινές στερήσεως εξόδου από την χώρα και καταβολή προστίμων. Παρόλα αυτά ο κ. Καραγιάννης και ο κ. Τζαγγάνας δεν θεώρησαν σκόπιμο ούτε καν να αλλάξουν το αντικείμενο εργασίας των υπαλλήλων, που ήταν  υπόδικοι για ατασθαλίες και σήμερα κατηγορούνται από τους ίδιους για παρόμοιες πράξεις!
Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Καραγιάννης και ο κ. Τζαγγάνας αντιλαμβάνονται την δική τους ευθύνη απέναντι στον Δήμο και τον λαό του και  με ποιο «θάρρος» θα πουν ότι διοίκησαν χρηστά και υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, όταν κάποιοι υπάλληλοί τους έκαναν «πάρτυ» στην υπηρεσία τους και αυτοί ήταν ανύπαρκτοι ως διοικούντες;;;
Εμείς ζητούμε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες οικονομικών και εισαγγελικών ελέγχων, να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί  από την κακοδιοίκηση και την αμέλεια των διοικούντων και το λιγότερο και αξιοπρεπέστερο, που θα μπορούσε να γίνει, είναι να υπάρξει μια στοιχειώδης παραίτηση για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας.
Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ


  ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.