Σελίδες

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΝΙΩΤΗ , ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ




"Τα μηχανήματα και τα δίκτυα έρχεται δυστυχώς η στιγμή που κάποια στιγμή αστοχούν" δήλωσε στο ΡΘ ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης μετά τα δύο περιστατικά με λύματα από τον αποχετευτικό αγωγό της Χανιώτης να πέφτουν στη θάλασσα. 

Απέδωσε τις "αστοχίες" στο μεγάλο φορτίο που δέχεται το σύστημα λόγω της αυξημένης χρήσης από τους επισκέπτες. Όπως είπε το δίκτυο κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί 20.000 ανθρώπους ενώ η περιοχή σήμερα έχει μισό εκατομμύριο κόσμου.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει οι μελέτες για την βελτίωση του δικτύου εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί. 

Ερωτηθείς για την ποιότητα του νερού της θάλασσας είπε πως ένα περιστατικό σε μία παραλία πέντε χιλιομέτρων δεν καθιστά το νερό ακατάλληλο για το σύνολο της παραλίας. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για το πότε έγινε ο τελευταίος ποιοτικός έλεγχος ούτε κάθε πότε λαμβάνονται δείγματα για ανάλυση. 

Πριν από μία εβδομάδα βοθρολύματα σχημάτισαν λίμνη στην παραλία της Χανιώτη δίπλα στις ξαπλώστρες. Σύμφωνα με τους παρόντες τα λύματα προερχόταν από βόθρο που ξεχείλισε και κατέληξαν στην παραλία. Κι όλα αυτά, σε μια παραλία που είναι από τις πιο πολυσύχναστες της Χαλκιδικής.

Λύματα από τον αποχετευτικό αγωγό έπεφταν και χθες το πρωί στη θάλασσα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.