Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ - ΕΝΟΧΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥΚόλαφος ήταν το δικαστήριο για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, αφού του επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή, για μια εκ των τριών πράξεων παράβαση καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείται.
Το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα.
Πιο συγκεκριμένα το Εφετείο τον καταδίκασε με το σκεπτικό ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.
Αντίθετα τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες μαζί με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία βαρύνεται.
www.thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου