Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ, ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

 

 Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στη νεότερη Ελλάδα, τόνισε ότι «η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα».

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατά το χαιρετισμό του, επισήμανε ότι Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας και προσέθεσε ότι «θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη». Ακόμα, ανέφερε ότι «τα φρούρια πέφτουν από μέσα. Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν».

 

Αναφορικά με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «η κυρία Θάνου στοχοποιήθηκε άδικα, αλλά αυτό όλοι το έχετε υποστεί. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν συγχωρούνται εύκολα».

 

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, στην ομιλία της με θέμα την ιστορική διαδρομή του Αρείου Πάγου από τη αρχαιότητα έως σήμερα, αναφέρθηκε στο έργο του ανώτατου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου, στο πέρασμά του από την ίδρυσή του το 1835 έως σήμερα.

 

Αναφερόμενη η κυρία Θάνου στον ‘Αρειο Πάγο του 5ου π.Χ. αιώνα, ανέφερε ότι «τα μέλη του Αρείου Πάγου ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις ώστε να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσια και ιδιωτική ζωή τους».

 

Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Θάνου επισήμανε: «Ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, στην ομιλία της με θέμα την εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το 1835 έως το 2017, αναφέρθηκε και αυτή διαχρονικά στην πορεία της εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου. Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών και Εισαγγελέων (Ε.Α.Α.Δ.Ε.), αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σακκάς.

 

Επίσης, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση αν και σύμφωνα με το πρόγραμμα είχε κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό. Το κενό κάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γεώργιος Σταματογιάννης.

 

Ακόμη, το κλείσιμο της εκδήλωσης ήταν να γίνει (σύμφωνα και με το πρόγραμμα) από την χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του δικηγόρου και καθηγητή μουσικής Δημήτρη Καρούζου. Όμως, οι συμμετέχοντες στην χορωδία δικηγόροι εκδήλωσαν την επιθυμία να μην παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.

 

Κατόπιν αυτών, η Ξένη Δημητρίου ανακοίνωσε ότι «η χορωδία του ΔΣΑ δεν ήρθε για άγνωστους λόγους, θέλω να πιστεύω πολύ σοβαρούς».

 

Την κενή θέση της χορωδίας του ΔΣΑ, την κάλυψε χορωδία πρώην και νυν κρατουμένων και εθελοντών μουσικών που συνδράμουν την εν λόγω χορωδία. Μάλιστα η κυρία Δημητρίου φίλησε όλους τους συμμετέχοντες στην χορωδία.

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου