Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΑΜΕΣΑ ΧΙΟ & ΛΕΣΒΟ


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:30 σήμερα το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε μεταξύ Λέσβου και Χίου και πιο συγκεκριμένα 38 χλμ. ΝΔ της Λέσβου και ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ ενώ έγινε αισθητός ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής! Αρχικά, το Γεωδυναμικό εκτίμησε την ένταση του σεισμού στα 6,2 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε στο 6,1 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα, ενώ σύφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα το εστιακό του βάθος ήταν στα 5 χλμ. 

 Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα όπου ένας ή δύο άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε . 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη στο χωριό Βρίσα Λέσβου υπάρχουν ένας ή δύο εγκλωβισμένοι σε σπίτι που κατέρρευσε. 

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στη Μυτιλήνη αλλά και στην Τουρκία, όπου επίσης έγινε αισθητός ο σεισμός. Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. 

Μικρές ζημιές όπως είπε έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί. 

 Μια γυναίκα από το χωριό Πέτρα της Λέσβου έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.