Σελίδες

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΩΚΑ



Το θέμα της πλήρους εγκατάλειψης της Λουτρόπολης της Νέας Απολλωνίας και της απαξίωσης ενός κορυφαίου έργου που θα αναβάθμιζε τον ιαματικό τουρισμό στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης με ευεργετικές συνέπειες για την τοπική οικονομία
φέρνει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Το Υδροθεραπευτήριο της Ν. Απολλωνίας, ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, που κόστισε 8 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ) εγκαινιάστηκε το 1998, πλην όμως, δεν λειτούργησε ποτέ. Αντίθετα μάλιστα, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του,  με αποτέλεσμα σήμερα να ρημάζει αναξιοποίητο. Η έλλειψη φύλαξης μάλιστα, οδήγησε στη λεηλασία του κορυφαίου, για την εποχή, εξοπλισμού, την παραβίαση των ερμαρίων με τα αρχεία και τα δημόσια έγγραφα, την εν γένει καταστροφή του χώρου που σήμερα αποτελεί πηγή κινδύνου ακόμη και για τη δημόσια υγεία.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς σημειώνει τα εξής: «19 χρόνια μετά κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν φέρεται υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα που τελείται σε βάρος της Νέας Απολλωνίας. Το Υδροθεραπευτήριο αυτό, αντί να αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει καταντήσει μια χαβούζα με ακαθαρσίες. Είναι δίκαιο να ζητήσουμε απαντήσεις. Για αυτά τα 24 εκατομμύρια ευρώ που πετάχτηκαν στα σκουπίδια, αλλά και για όσα, πολλά περισσότερα, στερείται η τοπική κοινωνία από την αδιαφορία κάποιων. Εύχομαι και ελπίζω μόνο, να μην υπάρχουν, όπως ακούγεται, συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από τη διάλυση της λουτρόπολης. Γιατί τότε απαιτείται η παρέμβαση της Δικαιοσύνης…»

www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.