Σελίδες

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ



Εκτός φυλακής λόγω επιβαρυμένης υγείας αποφασίστηκε να βρεθεί ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από την ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση μαύρου χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Πιο συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο με οριακή πλειοψηφία (3-2) και έπειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις του πρώην υπουργού που έπεφταν στο κενό, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όμως όρους.

Στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας  ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτων μέσων, της παράδοσης σε Αστυνομικό Τμήμα  του διαβατηρίου του, της  απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής του σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δυο φορες τον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τον όρο της εγγυοδοσίας  η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-1), καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί ως εγγύηση το ποσό των 100.000 ευρώ.

«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορε;i να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φyλακές» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.

«Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός» τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης. «Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;» επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγοροπουλος.

«Τεράστιες ευθύνες» φώναξε η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.

Οι συνήγοροι του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.

www.thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.