Σελίδες

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ



Πόλεμος άνευ προηγουμένου έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στην Πρόεδρο και τον Γραμματέα του κόμματος. 

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Στέφανος Ξεκαλάκης, επιτέθηκε σήμερα με απίστευτη σφοδρότητα στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει μηχανισμό. Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο κ. Ξεκαλάκης.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιό απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει».

Ζήτησε να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου του 2015 «για να πάμε στη μεταξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και την περαιτέρω ανασυγκρότηση του χώρου, χωρίς περιχαρακώσεις. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη μετεξέλιξη, έχουν θέση και η "ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ", στην οποία μετέχουν 3 πρώην σύντροφοί μας και "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" και οι "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ", καθώς και διάφορες άλλες κινήσεις και συλλογικότητες, που είναι όμορες πρός τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες. Θέση μας είναι ότι είναι εξαιρετικά κρίσμο να συντριβεί ο λαικισμός και αυτό θα γίνει αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν».

Και συνέχισε: «Εμείς, καταθέσαμε μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση, η ηγεσία του κόμματος, η κα Γενημματά και οι περί αυτήν δεν συμφώνησαν και καλά έκαναν και στην ψηφοφορία ο πρόεδρος της συνεδρίασης ο κ. Μιχάλης Τζελέπης- και προκαλώ τον οιονδήποτε να με διαψεύσει- είπε στο σώμα, ότι βάσει των εισηγήσεων που ακούστηκαν, αλλά και βάσει του κλίματος που εκείνος εισέπραξε εντός της ΚΕ, με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η θέση της προέδρου».

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι έγιναν παρατυπίες και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα αποπομπής του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο κ Ξεκαλάκης απάντησε:

«Είμαι εκλεγμένος από την ΚΕ του κόμματος, δεν είμαι διορισμένος από την κα Γενημματά. Ισχυρίζονται ότι η ΚΕ απηχεί τις θέσεις της ηγεσίας και από εκεί και πέρα θα περιμένω να ακολουθηθεί η διαδικασία και να φέρει το θέμα στην ΚΕ και να μου κάνει μομφή, δικαίωμά της είναι, άν πιστεύει κάτι τέτοιο.Από εκεί και πέρα η ΚΕ θα κρίνει κατά πόσον ο Γραμματέας είναι γραμματέας του κόμματος και ακολουθεί αυτά που ορίζει το κατασταστικό και η συνείδησή μας ως κομματικά μέλη.
Ξέρετε, είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιό απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει».

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.