Σελίδες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΟΜΕΡΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ




Πραγματική λαοθάλασσα δημιούργησαν χιλιάδες κόσμου το Σάββατο (25/9) στην προκυμαία Μυτιλήνης για την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στο παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Μετά τα επεισόδια της προηγούμενης Κυριακής, χιλιάδες κόσμου βρέθηκε μετά από κάλεσμα στα κοινωνικά δίκτυα για την σημερινή υποστολή της σημαίας στην προκυμαία Μυτιλήνης.
 
Ο κόσμος ειρηνικά και χωρίς να έχει διάθεση να δημιουργήσει το παραμικρό έδωσε απαντήσεις σε πολλά ΜΜΕ και δημοσιογράφους που τους κατηγόρησαν με τους όρους «Εθνικιστές» και «Χρυσαυγιτες» τις προηγούμενες ημέρες.
Παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, γνωστοί και άγνωστοι με σημαίες στα χέρια βρέθηκαν πριν λίγο στην πλατεία Σαπφούς για να ψάλλουν μαζί με το άγημα του στρατού  τον εθνικό μας ύμνο στην καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στην προτομή του Κουντουριώτη έξω από το παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
Ο κόσμος  δημιουργούργησε ατμόσφαιρα «παρέλασης» στην προκυμαία Μυτιλήνης και μόλις το άγημα έκανε την εμφάνιση του όλοι μαζί με ένα αυθόρμητο χειροκρότημα και την ιαχή «Ελλάς- Ελλάς» υποδέχτηκαν τους φαντάρους και την μπάντα της 98 ΑΔΤΕ.
 
Όταν έφτασε η ώρα του εθνικού ύμνου με μια φωνή έψαλαν τον εθνικό ύμνο δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα στην προκυμαία όπου πρόσφυγες, μετανάστες και τουρίστες παρακολουθούσαν ευλαβικά τους Έλληνες να ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο.Στην περιοχή διάσπαρτες στα στενά της πλατείας Σαπφούς βρέθηκαν και 2 διμοιρίες ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο χωρίς όμως να χρειαστεί σε καμιά περίπτωση η παρέμβαση τους.
 
Εντύπωση προκάλεσε και η φωνή του παπά Λευτέρη όπου έδωσε το σύνθημα «Πάμε παιδιά» ώστε όλοι μαζί να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.Να τονίσουμε ότι στην υποστολή της σημαίας δεν βρέθηκε κανένας από τους τοπικούς άρχοντες εκτος απο καποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ένας αντιδήμαρχος, ενώ  αντίθετα παραβρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Λέσβου κος Βουνατσος.Αξίζει να σημειώσουμε  ότι διάσπαρτοι γύρω από την πλατεία υπήρχαν και πολλοί μετανάστες χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, εκεί φάνηκε πως οι πρόσφυγες υποκινούνται από «διάφορους» για να δημιουργούν εντάσεις.
 
Ο κόσμος έδωσε τις δικες του απαντήσεις σε πολιτικούς, ΜΜΕ, δημοσιογράφους αλλά και στους «αναρχικούς» για τους όρους «Χρυσαυγιτες» και «Εθνικιστές» που τους κόλλησαν τις προηγούμενες ημέρες για να δυναμιτίσουν παραπάνω το είδη τεταμένο κλήμα που υπάρχει στην Λέσβο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.