Σελίδες

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ Η ΓΕΦΥΡΑ..


Σε κατάληψη της γέφυρας του Αξιού, στο ρεύμα προς την Ειδομένη, προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έχει εκκενωθεί ο καταυλισμός, όπου παραμένουν πάνω από 13.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.
"'Η παίρνετε πρόσφυγες και λάθρο ή δεν θα περάσει ποτέ κανείς" δηλώνουν οι αγρότες της περιοχής που πρωτοστατούν στην κατάληψη.
«Αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, ενώ εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και προσφύγων. Η αστυνομία, συνέχισε, κάνει μέχρι στιγμής άριστα τη δουλειά της όμως «σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία».
Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στην Αλεξάνδεια Ημαθίας, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο 722 όπου έφτασαν χθες διακόσιοι περίπου πρόσφυγες από τα Γιάννενα. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλοι οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο 722, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του κέντρου».
- See more at: http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.