Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ( VIDEO )



Φώτο από τα Λαγκαδίκια


Αναστατωμένοι οι κάτοικοι στα Λαγκαδίκια - Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO από το εσωτερικό του στρατοπέδου "Βογιατζόγλου"
Στο παλιό στρατόπεδο "Βογιατζόγλου" στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα για αυτοψία κλιμάκιο του Στρατού, καθώς και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας, προκειμένου να επιβλέψουν τον χώρο όπου η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργησεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.
Στο σημείο βρέθηκαν σήμερα και κάτοικοι των Λαγκαδικίων και των γύρω χωριών, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο "Βογιατζόγλου".
Δηλώνουν αναστατωμένοι και διαμαρτύρονται, καθώς όπως λένε δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο, ενώ εκφράζουν και τις ενστάσεις τους για το χώρο ο οποίος βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του χωριού.
"Δεν είμαστε ρατσιστές. Το αντίθετο μάλιστα. Είμαστε όλοι εδώ στα χωριά πρόσφυγες και έχουμε ζήσει την φτώχεια και τη δυστυχία. Αλλά το στρατόπεδο βρίσκεται λίγα μέτρα από το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο των Λαγκαδικίων. Είμαστε μικρό ένα χωριό 400 κατοίκων, πως θα αντέξουμε μεγάλο αριθμό προσφύγων ", δηλώνουν στο thestival.gr, οι κάτοικοι από τα Λαγκαδίκια και τα γύρω χωριά.
Ο χώρος τη δεκαετία του 1990 είχε χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία παλιννοστούντων. Η έκταση του είναι περίπου 30 στρέμματα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1000 άτομα.
"Αποφάσισαν να κάνουν αυτή την κίνηση μονομερώς χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία. Προς θεού πρέπει να είμαστε ειλικρινείς οι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη, να προσφέρουμε όσο μπορούμε, δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά έχουμε ενστάσεις για το χώρο", δήλωσε στο thestival.gr αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά, Αστέριος Κομμάτας.
Το στρατόπεδο έχει μερικά σημαντικά προβλήματα, όπως αυτά της αποχέτευσης και της υδροδότησης, με τους υπεύθυνους του στρατού ωστόσο να τονίζουν πως μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.